Reuniune de familie miraculoasă, după 50 de ani, cu ajutorul Facebook

 Un bărbat din Bangladesh a fost găsit de rudele sale cu ajutorul unui videoclip care a devenit viral pe Facebook. El era căutat de familia sa de aproape 50 de ani.

Facebook-ul, mai tare ca detectivii

Habibur Rahman,  un om de afaceri de 30 de ani și tată a patru copii, în localitatea Sylhet (nord-est),  a dispărut în 1972 după o călătorie de afaceri în orașul portuar Chittagong, a declarat luni familia lui.

Rudele, din care cele mai multe locuiesc în străinătate, l-au căutat ani de zile. El a fost găsit de soția unuia dintre nepoții săi, stabilită în Statele Unite. Ea l-a identificat într-o înregistrare video postată în această lună pe Facebook.

„Ne-a alertat și ne-am grăbit la spital și l-am descoperit pe bunicul meu în viață”, a povestit Kefayat Hussain, unul dintre cei 13 nepoți ai bărbatului, care trăiește în Sylhet.

Tânărul de 20 de ani a povestit că Habibur Rahman a confirmat numele soției sale, decedată în 2000, și al altor membri ai familiei.

De la om de afaceri la călugăr 

Potrivit ajutorului său Rajiya Begum, care are grijă de bătrân de cinci ani, acesta a devenit un călugăr și trăia în sanctuarele sufi din districtul Moulvibazar, la sud de Sylhet. Bărbatul a fost internat în spitalul din Sylhet la începutul lunii după ce și-a rupt o mână. Deoarece nu avea bani pentru operație, ajutorul său i-a cerut unui alt pacient să facă un videoclip și să-l posteze pe Facebook pentru a strânge bani. Inregistrarea a depășit un milion de vizualizări după ce a fost distribuită de internauți.

„Nu ne-a recunoscut la început


„Nu ne-a recunoscut la început dar atunci când a văzut verii mai mari ai tatălui meu a știut imediat că suntem noi. A plâns ca un copil”, a povestit Kefayat Hussain.

El a mai povestit că :”A pus multe întrebări despre bunica mea și unchii mei care trăiesc în străinătate”. 

Familia lui Habibur Rahman a spus că nu știe motivele dispariției sale, însă se bucură că l-au găsit pe bărbat.
 

„Inima mea a sângerat timp de 48 lungi ani deoarece de-abia îmi amintea chipul tatălui meu”, a spus Jalal Uddin, cel de al treilea fiu al bărbatului, care avea un an și jumătate la dispariția acestuia.

Rudele bătrânului vor veni în Bangladesh, din Marea Britanie și din Statele Unite pentru o întâlnire familială neașteptată. site news

Lasă un răspuns