Rețeta zilei. Sarmale de post

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 30 min
  •  Gata in: 30

INGREDIENTE

  •  200 g orez
  •  3-4 linguri ulei
  •  1 ceapă
  •  2 morcovi
  •  2 gogoşari sau ardei graşi
  •  1 legatura pătrunjel şi mărar
  •  1 varză murată
  •  2 linguri suc de roşii
  •  sare
  •  piper măcinat
  •  piper boabe

MOD DE PREPARARE

. Sarmalele de post sunt mai lejere dar streaza savoarea sarmalelor traditionale. 

Cum se prepara cele mai bune sarmale de post:

1. Orezul se curăţă şi se spală. Varza murata se desface în foi, se spală şi se lasă la scurs. Într-o tigaie încinsă cu ulei se călesc, 1 – 2 minute, ceapa tocată mărunt şi orezul. Morcovii se taie cubuleţe şi se pun în compoziţia de orez. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute.

2. Se adaugă gogoşarii tăiaţi cubuleţe şi miezul de varză tocat mărunt. Se amestecă uşor şi se condimenteaza cu sare, piper şi verdeaţă Se umplu foile de varză cu câte o lingură din compoziţia de orez, apoi se rulează şi se pun într-o oală unsă cu ulei, cu un strat de varză tocată pe fund. Se adaugă câteva boabe de piper, puţin ulei, sucul de roşii şi apă, până la nivelul sarmalelor. Se fierb la foc mic, 70 – 75 minute..

Lasă un răspuns