Rețeta zilei. Fasole de post bătută cu usturoi
Fasolea bătută cu usturoi este o mâncare foarte apreciată în perioada postului, ea putând fi preparată rapid și fără mare efort.
Ingrediente
500 g fasole boabe
2 cepe
½ linguriţă boia
3 căţei de usturoi pisaţi
2 linguri bulion
ulei
sare
Mod de preparare:
Fasolea se ține la înmuiat de seară. A doaă zi, se pune la fiert, schimbând apa de mai multe ori, de fiecare dată turnându-se numai apă clocotită. Când este aproape fiartă, se adaugă sare, după gust, apoi se scurge Separat, se spală ceapa care se taie julien. Se incinge uleiul şi se căleşte ceapa până se înmoaie. Se adaugă bulionul şi boiaua şi se lasă să se combine aromele. Se amestecă tot timpul, şi când este gata se oprește focul. Fasolea se pasează fiartă ori se mixează cu blenderul până devine o pastă, apoi se freacă bine cu usturoi, sare şi cu ulei, după gust. La sfârșit se aranjează pe un platou şi se pune deasupra ceapă călită.Fasolea bătută cu usturoi se servește alături de murături în zilele de post de peste an