Rețeta zilei. Fasole bătută cu usturoi

Reţeta de fasole bătută cu usturoi este delicioasă şi la îndemâna oricui.

Ingrediente:
500 g fasole boabe
2 cepe
½ linguriţă boia
3 căţei de usturoi pisaţi
2 linguri bulion
ulei
sare

Mod de preparare:

Ţii fasolea la înmuiat de seară. A doua zi, o pui la fiert, schimbând apa de mai multe ori. Atenţie, de fiecare dată torni numai apă clocotită! Când este aproape fiartă, adaugi sare, după gust, şi o scurgi. Separat, cureţi, speli ceapa şi o tai julien. Încingi uleiul şi căleşti ceapa până se înmoaie. Adaugi bulionul şi boiaua şi laşi să se combine aromele. Amesteci tot timpul, şi când este gata opreşti focul. Pasezi fasolea fiartă ori o mixezi cu blenderul până devine o pastă. O freci bine cu usturoi, sare şi cu ulei, după gust. O aranjezi pe un platou şi pui deasupra ceapa călită.

Serveşti această fasole bătută cu usturoi alături de murături în zilele de post de peste an site news.

Lasă un răspuns