foto pexels

Restaurant deschis în starea de urgență, sancționat drastic de polițiști care s-au dat drept clienți

Un restaurant cu specific italian era deschis, joi, 7 mai, în centrul orașului Cluj-Napoca, iar angajaţii au servit poliţişti sub acoperire care s-au dat drept clienţi. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Polițiștii s-au dat drept clienți și au fost serviți de angajații restaurantului

Reprezentanţii Poliției Cluj au declarat că poliştii clujeni au primit o sesizare despre faptul că restaurantul respectiv funcţiona, deşi activitatea localurilor publice este interzisă în această perioadă.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 a Poliţiei Cluj-Napoca au surprins în flagrant angajaţii unui restaurant situat pe strada Napoca din municipiu în timp ce serveau mai multi clienţi aflaţi în interior, contrar prevederilor legale. În cauza a fost întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal”, au spus reprezentanţii Poliției Cluj.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că, pentru realizarea flagrantului, mai mulţi poliţişti în civil, aflaţi sub acoperire, s-au dat drept clienţi şi au fost serviţi de personalul restaurantului.

Atmosferă ca înainte de coronavirus în restaurant

„Erau şi alţi clienţi în restaurant, erau sticle cu vin pe mese şi în difuzoare era muzică ambientală”, au spus sursele.

Restaurantele au fost închise pe teritoriul României, odată cu instituirea stării de urgență. La fel vor rămâne și după 15 mai, premierul Ludovic Orban afirmând, miercuri, 6 mai, că acestea se numără printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic.

„În analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special cele din spații închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic. După data de 15 mai, ele nu vor fi deschise”, a declarat Orban. site news

Citește și Doi angajați McDonald`s au fost împușcați de o femeie supărată că nu poate mânca în incinta restaurantului

Lasă un răspuns