Remus Trandafir, directorul executiv al Direcției de Management Programe de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Ilfov

Remus Trandafir, CJ Ilfov: „Implementăm un proiect amplu care va digitaliza toate activitățile Consiliului Județean”

În cadrul videoconferinței „Digitalizarea la nivelul instituțiilor statului”, organizată de revista Capital, directorul executiv al Direcției de Management Programe de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Ilfov, Remus Trandafir, a explicat că instituția pe care o reprezintă a început de doi ani implementarea unui program amplu de digitalizare.

Trandafir a explicat că la finalul programului, toate activitățile CJ Ilfov vor fi făcute online.

Oficialul CJ Ilfov a explicat în timpul videoconferinței Capital că „Este o rezistență foarte mare la schimbare în sistemul public. Sunt incă persoane în anumite structuri care au probleme în a folosi un calculator sau anumite aplicații digitale”.

Trandafir a mai anunțat că CJ Ilfov pregătește noi aplicații și relansarea site-ului instituției: „Până la finalul anului mai avem în proiect realizarea unui portal dedicat serviciilor publice: pentru urbanism, pentru starea drumurilor județene și pentru petiții”.

Oficialii CJ Ilfov spun că până la finele anului, documentele vor circula în format electronic, va fi introdusă și semnătura electronică și, printr-o aplicație care este deja în probe, cu un sigur click vom ști exact în ce stadiu sunt proiectele administrației județene.

Plata online a taxelor din Ilfov, posibilă din mai

CJ Ilfov va fi înscris luna aceasta pe ghișeul.ro, pentru ca plata taxelor să se poată face pe calculator.

În scurt timp va fi funcțional și un nou website, unde se vor putea depune și sesizările, cererile de eliberare acte și unde oamenii vor putea afla mai multe despre activitatea CJ și despre județul Ilfov.

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov: „Fără digitalizare nu se poate. Și pentru că știți că birocrația ne mănâncă mult timp, noi am început eliminarea hârtiilor din Consiliu și managementul documentelor on-line, de anul trecut. Așa că luna asta intrăm pe ghișeul.ro, ca oamenii să nu mai piardă timpul la gișeul.geam, semnăm electronic și până la sfârșitul anului toate operațiunile consiliului vor fi digitale pentru transparență totală.”

Remus Trandafir: „Digitalizarea administrației publice înseamnă eficiență crescută, în beneficiul oamenilor. Oamenii vor fi scutiți de drumuri până la CJ – pentru documentația care poate fi depusă online- și vor câștiga timp, pentru că răspunsul la solicitări va veni mai repede. Să nu uităm și de beneficiile ecologice: vom reduce foarte mult utilizarea hârtiei.” site news

Lasă un răspuns