Relaxarea costă – englezii amână Proiectul Restart, nemții de la Dresda sunt la izolare, La Liga este pozitivă, iar în Liga Sagres, doar trei sunt pe plus, Covid-19 i-a prins pe toți în ofsaid!

Nerăbdarea oamenilor, care s-au cam plictisit în casă, a dat roade, așa cum era de așteptat – COVID-19 a-nceput să facă din nou victime, s-a trecut din nou la izolare, la terapie intensivă. Din păcate, fotbalul n-a fost nici el iertat, ba chiar a fost prins în offside, în mai toate ligile europene de fotbal.

Cu o săptămână în urmă, pe Bătrînul Continent se făceau pregătiri de start – politicienii, care își doreau reclamă, tot vorbeau zgomotos și pozitiv despre primul fluier al fotbalului, de relaxarea măsurilor stricte, pentru ca sportul să reintre în viața noastră, a tuturor. Duminică seara, însă, totul s-a schimbat, iar primul care a pus din nou fotbalul în așteptare a fost premierul englez Boris Johnson, care a simțit pe pielea lui puterea COVID-19 – nu mai există o data fixă de start, nici măcar pentru antrenamente! Membrii cabinetului său nu s-au mai grăbit să examineze restricțiile, pentru că realitatea le-a dat planurile peste cap. Au ajuns la concluzia că se poate face sport doar individual, cu maxim 2-3 persoane – golf, baschet, tenis, pescuit, dar și acestea cu obligația de a urmări instrucțiuni.

Proiectul Restart…, mai vorbim altădată!

Brighton

Nimic despre fotbal, după ce Protocolul medical a fost amânat, oprit, pentru că una s-a scris și alta s-a întâmplat. Clubul Brighton a anunțat că un al treilea membru al echipei este infectat – s-a renunțat la pregătirea de grup, până pe 18 mai, iar Proiectul Restart se amână.

Dinamo Dresda

Și parcă n-ar fi destul de departe, iată că și din Bundesliga și La Liga vin vești proaste – Dinamo Dresda a intrat in corpore la izolare, pauză și în Bundesliga. În Spania, echipele au început antrenamentele, dar virusul a fost găsit la cinci jucători din cele două ligi. Se vor întoarce la antrenamente doar după ce vor trece de partea negative a testelor, mai ales că numărul total al morților a ajuns la 26.621! Mergem și în Liga Sagres, din Portugalia, loc unde se credea că virusul nu știe drumul – iată ca la Guimaraes s-au depistat trei fotbaliști cu semnul plus, obligându-și toți colegii la teste și la izolare.

Tăriceanu zice că Stroe nu poate!

P.S. În ceea ce privește așteptările lui Călin Popescu Tăriceanu din Prosport, de la ministrul Sportului, Ionuț Stroe, referitoare la găsirea soluțiilor de a relua competițiile sportive, aș spune că sunt pertinente – da, Stroe este un nepriceput și vorbește mult despre fotbal, se bagă în seamă cu balonul rotund, chiar reciproca nu este valabilă. Se știe, fotbalul este stat în stat și este condus, în proporție de 99%, de UEFA și FIFA!

Călin Popescu Tăriceanu

Aș fi vrut, însă, ca aceaste dezbateri pe probleme de sport să fie luate în serios nu doar acum, nici măcar imediat după Revoluția din 1989, unde, accept, erau alte priorități, dar în Mileniul III era obligatoriu să se vorbească mai mult despre fenomen, mai ales că începuse o coborâre vertiginoasă a rezultatelor de top, iar cluburile puternice ajunseseră să-și doarească doar să supraviețuiască cumva, fără să se mai gândească la medalii și coronițe cu flori! În plus, și pe vremea lui Tăriceanu, și pe vremea tuturor guvernelor celorlalte, a existat o frenezie de neînchipuit în demolarea bazelor sportive, fără să existe autorizații în acest sens și fără  respectarea legilor în vigoare.

Ionuț Stroe

Da, Stroe nu poate conduce sportul românesc, este limitat în gândire și nu poate emite programe de protejare a celor ce se gândesc la performanțe, în condițiile de COVID-19. Este greu să faci așa ceva, îți trebuie mai mulți neuroni, mai multă experiență în domeniu și, culmea, nici măcar cei din Ministerul pe care îl conduce n-ar scoate-o la capăt – sunt prea îmbătrâniți și albiți de vreme, iar în toți acești 30 de ani, de după marea schimbare, nimeni nu i-a solicitat să gândească în plus, să facă planuri de ridicarea sportului românesc la alte niveluri. Toți funcționarii din Minister doar au stat și și-au luat salariile, ocrotiți de toți miniștrii care s-au perindat la conducere. Și dacă mintea lor n-a făcut exerciții de gândire, și-a pierdut din mobilitate, ba chiar a prins și mucegai…

Lasă un răspuns