Reguli noi pentru cei care folosesc trotinete electrice. Au fost stabilite prin OUG

Reguli noi pentru cei care folosesc trotinete electrice. Au fost stabilite prin OUG. Trotinetele electrice vor circula doar pe pistele special amenajate, iar în cazurile în care acestea nu există, circulația lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50km/h, potrivit unei ordonanțe aprobate, marți, în ședința de Guvern. Astfel, circulația pe trotuar a acestor mijloace de transport este interzisă.

Reguli noi pentru cei care folosesc trotinete electrice

Circulația pe trotuare a trotinetelor electrice este interzisă. Dacă trotuarul este prevăzut cu pistă pentru biciclete, trotinetele pot circula numai pe pista respectivă. În lipsa pistelor, cei care au trotinete pot circula inclusiv pe drum – cu condiția ca pe acel tronson să nu fie permisă o viteză mai mare de 50 de kilometri la oră, scrie ziare.com.

Reguli noi stabilite prin OUG

De asemenea, vârsta minimă pentru a conduce un astfel de mijloc de transport pe drumurile publice este de 14 ani. În actul normativ se mai menționează că trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu dispozitive funcționale de iluminare și reflectorizant-fluorescente.

Vezi ce nereguli uriașe s-au găsit la PSD, diurne maxime la USR, datorii istorice dubioase la PNL

În ultimii trei ani, în toată ţara, au fost aproape 200 de accidente în care au fost implicați posesori de trotinete. Un om a murit și alţi aproape 200 au fost răniţi. Conducătorii de trotinete electrice cer ca în Codul Rutier să fie prevăzute măsuri de siguranță indiferent de vârsta conducătorului site news.

Lasă un răspuns