„Regele cocainei” din Iaşi, înfundat cu ajutorul iubitei şi al Facebook-ului

„Regele cocainei” din Iaşi, înfundat cu ajutorul iubitei şi al Facebook-ului. Florin Vais a ajuns în vizorul anchetatorilor după ce s-a pozat cu drogurile. El a trimis imaginile amantei.

„Regele cocainei” din Iaşi, anchetat de procurorii DIICOT

Florin Vais a fost arestat la sfârșitul anului 2019, fiind anchetat de DIICOT.

Dealerul se afla în atenția procurorilor încă din 2017, atunci când o tânără cu care a avut o relaţie extraconjugală l-a reclamat că o hărţuieşte şi ameninţă. Pentru a-şi susține acuzaţiile, la acel moment, tânăra a dus la DIICOT şi mai multe fotografii pe care le primise de la interlop. În unele dintre ele apărea o „substanţă pulvurulentă ce părea a fi cocaină“.

Citește și: O actrita celebra, dependenta de cocaina

Florin Vais a aflat că fosta lui amantă a depus plângere şi, atunci când anchetatorii i-au făcut o percheziţie, la domiciliul său nu au mai fost găsit niciun gram de cocaină.

Facebook, în ajutorul procurorilor DIICOT

Dacă în 2017 nu au putut aduna probe suficiente, anchetatorii au continuat în tot acest timp investigaţia, folosindu-se inclusiv de reţeaua socială Facebook.

„Din investigaţiile făcute în mediul online, organele judiciare au stabilit faptul că au existat legături între persoanele indicate anterior (n.r. – complici), fiind identificate profilele perso­nale de Facebook utilizate, imagini foto cu aceştia împreună şi alte persoane cât şi like-uri la postările realizate su alte conexiuni de acest fel“, a transmis o sursă judiciară.

Droguri pentru oameni cu bani

În toamna anului trecut, oamenii legii au aflat deja suficiente date despre activitatea de trafic de droguri a lui Vais, obţinând inclusiv supravegherea sa tehnică. Procurorii au aflat că el primeşte cocaină din Italia, de la un individ pe nume Samuel Pop, care îi datora o sumă mare de bani în contul unei datorii. Pop îi trimitea cocaină fie disimulată în maşini de lux pe care Vais le vindea în România, fie prin colete puse pe firmele de curierat. „|Regele ” Vais a primit 50 de grame de cocaină, pe 7 decembrie, în localitatea Humuleşti, într-un pachet trimis pe un şofer din Italia, de către Samuel Pop. În aceeaşi zi, la Iasi, Vais a fost oprit în trafic şi reţinut. La finele lunii ianuarie, la audieri, Florin Vais a recunoscut faptele de trafic de droguri şi a confirmat mai multe nume de afacerişti care, de-a lungul timpul, au cumpărat droguri de la el.

Cocaina, împărțită la petrecerea de botez

În dosar apare şi o informaţie incredibilă. Unul dintre bogătaşii care au cerut cocaină de la Vais avea nevoie de ea pentru a o împărţi invitaţilor de la o petrecere de botez. Vais este celebru în „lumea bună“ din Iaşi, câştigându-şi renumele că furnizează doar droguri de foarte bună calitate. Din acest motiv, era supranumit „regele cocainei“ în unele cercuri.

„Vreau de asemenea să arăt că, dat fiind faptul că am devenit dependent de cocaină, nu îmi amintesc exact toate detaliile însă sunt dispus să lămuresc orice detaliu în măsura în care voi fi întrebat şi îmi amintesc. Nu am conştientizat gravitatea faptelor comise întrucât cocaina era în principal destinată consumului personal fiind dependent de asemenea substanţe“, a declarat Vais.

Avocatul său, Cristian Constantin Curcă, a precizat: „Cercetarea presupuselor fapte este în plină desfăşurare, multe lucruri se mai pot întâmpla, avem deplină încredere în profesionalismul organelor de anchetă“. site news

Lasă un răspuns