Record trist pentru România. Cine își găsește greu un loc de muncă

România ocupă un loc codaș în clasamentul țărilor europene care angajează persoane cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.

Conform EUROSTAT, țară noastră ocupă doar locul 25 în Uniunea Europeană în funcţie de rata de angajare a persoanelor cu aceste categorii de vârstă , cu un procent de 47% din totalul populaţiei de vârsta respectivă, arată datele aferente anului 2018, publicate luni de biroul european de statistică Eurostat.

Acest lucru în timp ce la nivelul UE media este de 59%. Țările care au cea mai mare rată de angajare a acestor categorii de persoane sunt Suedia, Germania şi Danemarca, cu o rată de angajare de peste 70%, în timp ce şapte state au un procent mai mic de 50% al acestei rate, și anume Malta, Polonia, Slovenia, România, Croaţia, Grecia şi Luxembourg.În anul 2018 ratele de angajare ale bărbaţilor şi femeilor cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani din Uniunea Europenă au fost de 65% şi de 52%, mai mari față de ratele medii consemnate la nivelul tuturor adulţilor, respectiv de 60% şi de 48%. S-a înregistrat și o creștere
accelerată a ratelor de angajare pentru persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 65 de ani în perioada 2003-2018 .

Lasă un răspuns