Record de aplicări pentru joburi în iulie

Record de aplicări pentru joburile din România și străinătate în ultima lună. Potrivit eJobs.ro, citat de Startupcafe.ro, numărul acestora s-a ridicat la 1,3 milioane. Astfel, se înregistrează un spor atât raportat la luna precedentă, cât și la aceeași perioadă din 2019. Iar la acest din urmă capitol creșterea este de 50 de procente!

Bogdan Badea, CEO eJobs România, oferă și alte amănunte interesante. Astfel, pe platformă au fost contablizați 33.000 de candidați noi. Ceea ce înseamnă 23,23% din totalul celor 142.000 care și-au căutat un job. Si cu 20% mai mulți decât în luna iunie a acestui an. În plus, acest record de aplicări are la origine creșterea numărului mediu al posturilor vizate de o persoană.

Cele mai căutate domenii

Vânzările rămân domeniul care atrage cel mai mare număr de aplicări. Apoi, urmează relații clienți / call center, administrativ / logistică, back office, financiar / contabilitate și internet / e-commerce. Demn de remarcat că sunt multe domenii în care nu presupun muncă la distanță. Și, probabil, au fost afectate de criza indusă de pandemie.

Altfel, cele mai multe aplicări au venit din partea candidaților din București. Pe locul secund se află județul Cluj. Iar în ierarhia aceasta urmează Timiș, Brașov, Iași, Constanța și Prahova. Și aici notăm un aspect interesant. Și anume acela că vorbim despre zonele cele mai active în economie.

Vârsta primei angajări scade

Altfel, se consemnează o scădere a vârstei primei angajări. Iar cei din segmentul 18-24 de ani devin tot mai activi la acest capitol. În luna iulie, numărul de aplicări venite din partea acestor tineri este dublu față de numărul de aplicări corespunzătoare celor cu vârste cuprinse între 36-45 de ani. Și foarte apropiat de categoria de candidați din segmentul 25-35 de ani. Cei care au fost, dintotdeauna, fără excepție, cei mai activi pe piața muncii.

Vorbim, concret, de 410.000 de aplicări venite dinspre candidații 18-24. Versus 514.000 de aplicări primite de la cei care au între 25 și 35 de ani. În plus, creșterea pe această categorie este semnificativ mai mare și față de luna iunie, când candidații între 18 și 24 de ani au avut 300.000 de aplicări înregistrate pe eJobs.ro.

În luna iulie, au fost postate 27.000 de joburi pentru România și străinătate. Cele mai multe (aproape 7.000) au fost în vânzări. Transport / distribuție, administrativ / logistică, producție, construcții / instalații și relații clienți / call center au fost alte domenii care au avut, fiecare, între 3.000 și 4.000 de poziții deschise, luna trecută.

Lasă un răspuns