Reacția lui Tăriceanu la scandalul autonomiei Ținutului Secuiesc: ”Dl Iohannis trebuie să vină cu dovezi pentru această acuzație gravă”

Nici reacția președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, nu a întârziat să apară, ca urmare a declarațiilor facute de președintele Klaus Iohannis că ”PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”.

”Atunci când nu ai ce să oferi poporului tău, atunci când nu ai soluții pentru repornirea economiei, atunci când nu ai resurse să mărești pensiile și alocațiile, atunci scoți ultima carte: naționalismul. În vremuri de criză politicienii iresponsabili folosesc această ultimă armă sperând să-și salveze scaunul. Astăzi, Klaus Iohannis și “Guvernul Meu” au ajuns la fundul sacului și în lipsă de soluții la problemele reale ale românilor au început să fluture flamura naționalismului.

Cât de nesăbuit trebuie să fii să dai foc la țară doar ca să muți discuția de pe criza pe alte teme? Cât de nesăbuit trebuie să fii ca atunci când te numești Klaus si Ludovic să devii exponentul naționalismului? Domnul Iohannis pare că nu-și amintește decât ceea ce ii convine motiv pentru care încearcă să uite că o lege similară a fost “nășită” de Klaus Werner Iohannis și de Liviu Dragnea in 2013 (http://www.ziare.com/liviu-dragnea/ministrul-dezvoltarii-regionale/iohannis-despre-intalnirea-cu-dragnea-am-rezolvat-80-la-suta-din-ce-era-de-discutat-despre-descentralizare-1261802).

Evident că am trântit-o în Parlament cum o să o facem și acum. Dar întrebarea rămâne: voia dl Iohannis în 2013 să vândă Ardealul? Dacă da, care era suma? Dragi români, cred că cei de la Camera Deputaților au făcut o greșeală nediscutând în plen această inițiativă legislativă. Greșeala o vom îndrepta în Senat. Genul acesta de lege nu a apărut pentru prima dată, dar întotdeauna a fost respinsă de Parlament. Dar să mergem și mai departe și să zicem că poate Parlamentul face o greșeală, deși nu a facut-o până acum, și admite o asemenea lege.

”Dl Iohannis trebuie să vină în Parlament să aducă dovezile pentru această acuzație gravă”

De la Parlament legea merge spre promulgare la Președintele României, iar acolo, nu e așa, este apărătorul românilor, Klaus Werner Iohannis. Astăzi dl Iohannis a facut cea mai gravă acuzație care s-a făcut în România după decembrie 1989. El a acuzat un partid parlamentar că are o ințelegere ascunsă cu o putere străină pentru a ceda o parte din teritoriul național.

Acest lucru nu poate să rămână așa. Dl Iohannis trebuie să vină în Parlament să aducă dovezile pentru această acuzație gravă. Această acuzație poate avea doar două soluții: ori acuzațiile sunt adevărate și partidul acuzat trebuie să fie interzis, ori Președintele României minte și manipulează și trebuie să-și dea demisia și să sufere rigorile legii.”, a postat Calin Popescu Tăriceanu pe pagina de Facebook. site news

Lasă un răspuns