Război total PNL-USR, s-au scos armele atomice: acuzații reciproce fără precedent pe tema colaborării cu PSD

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat, joi, acuzații dure spunând că atitudinea din ultima perioadă, critică la adresa liberalilor, plasează USR „umăr la umăr alături de PSD”. Orban a spus că membrii USR sunt „parteneri dezirabili” pentru PNL, dacă nu se mențin pe această linie.

Cum a ajuns Orban să-i plaseze pe cei din USR umăr la umăr cu PSD, acuzații dure

„Mă mâhnește atitudinea pe care o au în ultima perioadă. N-am răspuns, nu voi răspunde în niciun fel acestor atitudini pe care nu le consider normale, cu atât mai mult cu cât partenerii de la USR știu foarte bine că gândirea pe care o avem este aceea de a avea un proiect comun de guvernare și nu cred că face bine pentru coeziunea forțelor democratice, pro democrație, pro orientare euro-atlantică nu cred că face bine această atitudine pe care o au, care practic îi plasează umăr la umăr alături de PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Citește și cum a fost prins consilierul PNL la casa căruia au năvălit mascații că s-a pupat recent cu interlopii.

Întrebat care va fi atitudinea liberalilor față de USR în continuare, liderul PNL a replicat: „O atitudine de dialog, de cooperare. Eu le-am solicitat colegilor mei să nu răspundă la niciun fel de atac. Sigur, să furnizeze informațiile obiective, pentru că din păcate multe critici nu au nicio legătură cu realitatea, sunt critici nedrepte în raport cu ceea ce am făcut, pentru că din punctul nostru de vedere sunt parteneri dezirabili, dacă nu se mențin pe această linie care după părerea mea nici nu le face bine”.

USR răspunde cu marfa liberală: cine e partidul care ia primari din PSD

Deputatul Stelian Ion a declarat, joi, că afirmaţiile critice ale premierului desemnat, Ludovic Orban, la adresa USR, despre care a spus că este umăr la umăr cu PSD, nu sunt justificate, iar aceste acuzații ar trebui să înceteze, el menţionând că, până la urmă, nu partidul său a primit în rândurile sale parlamentari şi primari din PSD.

„Este o critică, mi se pare nejustificată. Cred că nu putem fi acuzaţi de blat cu PSD. Faptul că am votat pentru sau împotriva unor nominalizări de miniştri nu poate duce la concluzia asta, dimpotrivă. Toate criticile noastre au fost argumentate, nu au fost critici fără nicio bază. Şi până la urmă nu USR a primit în rândurile sale parlamentari din PSD, nu USR racolează primari din PSD, pe modelul de la Iaşi, ar însemna să ne aşteptăm ca şi Gabriela Firea, care şi dumneaei a fost oponentă a lui Liviu Dragnea, să fie racolată şi primită în PNL”, a afirmat Stelian Ion în replică la valul de acuzații lansat de Orban.

El a spus că trebuie să înceteze aceste „aluzii”. „Eu cred că este prea mult şi trebuie să înceteze aceste aluzii. Dacă o colaborare normală între PNL şi USR este condiţionată de faptul că noi ar trebui să întoarcem privirea în altă parte şi să nu vedem greşelile care se fac, le dau o veste destul de proastă colegilor – lucrul acesta nu se va întâmpla. Vom critica ce e de criticat, dar întotdeauna argumentat. Şi eu cred că putem colabora dacă se doreşte şi de cealaltă parte”, a adăugat Stelian Ion.

USR încă doreşte să intre la guvernare alături de PNL, dar totul pare un vis îndepărtat

„Nu ştim ce va decide CCR. Din punctul meu de vedere, nu există argumente în a accepta sesizarea PSD, însă, aşa cum am procedat la prima nominalizare, am mers la Cotroceni şi am spus că vrem anticipate, dar că venim şi avem propuneri de miniştri şi de premier şi suntem oricând dispuşi să intrăm la guvernare. Lucrul acesta l-am spus. Pentru că PSD poate adopta tactica votării oricărui Guvern şi noi vrem să fim acolo pentru a lua decizii bune pentru democraţia românească şi pentru români. Alegeri în două tururi pentru primari – pentru noi este o lege esenţială şi cu gândul ăsta am mers. Bineînţeles că vrem să mergem la anticipate, dar dacă nu se ajunge la anticipate, măcar cei care votează un astfel de Guvern să ştie că-l votează în condiţiile în care acest Guvern îşi va propune alegerea primarilor în două tururi”, a explicat Stelian Ion.

Vezi și cum se roagă președintele Iohannis de PSD să vină la votul de investire a Guvernului Orban II.

El a adăugat că, cel puţin în formula guvernamentală propusă acum, nu a existat disponibilitate din partea premierului desemnat pentru a avea şi USR nominalizaţi miniştri în această echipă. site news

Lasă un răspuns