Răsturnare mare de situație, votul crucial pentru Guvernul Cîțu ar putea fi amânat

Răsturnare mare de situație. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și șeful interimar al PSD, a anunțat, miercuri noapte, la România TV, că ședința plenului reunit al Parlamentului se va ține doar dacă va primi aprobarea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Direcției pentru Sănătate Publică, dat fiind că au fost interzise evenimentele cu peste o sută de participanți.

„Mâine o să fim prezenți. De dimineață o să facem adrese la DSU, DSP, așa cum am văzut că a cerut domnul Marcel Vela. Dacă totul e ok, o să ținem ședința”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit România TV.

Răsturnare mare de situație

Ciolacu a făcut referire la o decizie luată miercuri de Comitetul pentru Situații SPeciale de Urgență, care prevede ”restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și de divertisment, în spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire”.

De notat însă că ședința de plen a Parlamentului este o activitate politică și nu e pe lista activităților ce trebuie restricționate.

PSD nu va vota guvernul Cîțu

„În cadrul PSD am luat o decizie politică clară că nu vom vota Guvernul Cîţu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merită să fie votat. Totuşi PSD este o minoritate în acest moment, în Parlament. Responsabilitatea creerii unei majorităţi este a PNL. Eu merg pe buna credință a PNL, că vor un guvern. De altfel, fără noi, ar putea avea o majoritate lejeră, mai ales că toți ceilalți au spus că votează pentru”, a declarat Ciolacu la RTV.

Ședința de plen reunit este programată la ora 16.00. Până acum, PNL e singurul partid care nu a anunțat oficial dacă votează guvernul Florin Cîțu. site news

Lasă un răspuns