Răspunsul Taiwanului la coronavirus este printre cele mai bune la nivel global. Cum a reușit o țară insulară să fie mai puternică decât virusul

Australia și Taiwan au populații de dimensiuni similare, de aproximativ 24 de milioane de oameni, ambele sunt insule, permițând controale stricte asupra celor care trec frontierele lor și ambele au legături comerciale și navale puternice cu China continentală. Însă, Australia are aproape 5.000 de cazuri confirmate cu coronavirus, în timp ce Taiwanul are mai puțin de 400. Întrebarea nu este ce a greșit Australia, ci cum a ținut virusul sub control Taiwanul atunci când alte părți ale lumii nu au reușit.

Cum a reușit

În timpul focarului sever de sindrom respirator acut (SARS) din 2003, Taiwanul a fost printre teritoriile cele mai afectate, împreună cu Hong Kong și sudul Chinei. Peste 150.000 de oameni au fost carantinați pe insulă și 181 de oameni au murit. În timp ce SARS este mai puțin periculos în comparație cu actuala criză, a trimis unde de șoc prin cea mai mare parte a Asiei și a fost o lecție din care au avut ce învăța oamenii. Acest lucru a ajutat multe părți din regiune să reacționeze mai rapid la focarul actual de coronavirus și să ia pericolul mai în serios decât în ​​alte părți ale lumii, atât la nivel guvernamental, cât și la nivel de societate, cu controale de frontieră și purtarea măștilor de față, o rutină, scrie CNN.

Taiwanul are un sistem de asistență medicală de clasă mondială, cu acoperire universală. Pe măsură ce știrile despre coronavirus au început să apară la Wuhan, în apropierea Anului Nou, oficialii de la Centrul Național de Comandament pentru Sănătate (NHCC) din Taiwan – înființat în urma virusului SARS – s-au reacționat rapid pentru a răspunde potențialului pericol.

„Taiwanul a produs și implementat rapid o listă cu cel puțin 124 de planuri de acțiune în ultimele cinci săptămâni pentru a proteja sănătatea publică”, a declarat Jason Wang, un medic taiwanez și profesor de pediatrie la Universitatea din Stanford, într-un comunicat.

Asta în timp ce alte țări încă dezbateau dacă să ia măsuri. Într-un studiu realizat în ianuarie, Universitatea de Medicină Johns Hopkins a declarat că Taiwanul este una dintre cele mai expuse riscuri la COVID-19, în afara Chinei continentale – din cauza apropierii, legăturilor comerciale și de transport.

Insula a făcut față cu brio la coronavirus

Printre aceste măsuri timpurii s-a numărat decizia de a interzice călătoriile din multe părți ale Chinei, oprirea vaselor de croazieră în porturile insulei și introducerea de pedepse stricte pentru încălcarea ordinelor de carantină.

În plus, oficialii taiwanezi au făcut demersuri pentru creșterea producției interne de măști pentru a asigura aprovizionarea locală, au făcut teste peste teste pentru coronavirus, inclusiv retestarea persoanelor care anterior avuseseră pneumonie dubioasă, și au anunțat noi pedepse pentru răspândirea fake news-ului cu privire la virus.

Taiwanul are o poziție atât de puternică acum în fața coronavirusului, încât, după săptămâni de interzicere a exportului de măști pentru a asigura aprovizionarea internă, guvernul a declarat, săptămâna trecută, că va dona 10 milioane de măști pentru Statele Unite, Italia, Spania și alte nouă țări europene, precum și altor națiuni mai mici care au legături diplomatice cu insula. Atât de tare este Taiwan! site news

Lasă un răspuns