Răsfăț culinar pentru Liviu Dragnea de Crăciun

Liviu Dragnea, Gheorghe Dincă, Radu Mazăre dar și alți deținuți celebri vor avea parte de o masă festivă de Crăciun.

Deținuții din penitenciarele ANP vor avea parte de activități artistice și caritabile în zilele de Crăciun. Ei vor primi mâncare tradițională precum friptură de porc, piure, ciorbă, sarmale cu mămăliguță, cozonac și prăjituri. 78 de deținuți au primit permisiunea să meargă de Crăciun acasă.

„Având în vedere preocuparea constantă a administrațiilor locurilor de deținere pentru promovarea unui climat carceral cât mai apropiat de cel anterior privării de libertate, la nivelul tuturor unităţilor penitenciare se derulează proiecte de activitate specifice Sărbătorilor de iarnă. Acestea includ: activități artistico-plastice, moral-religioase, de menținere a legăturii cu familia și comunitatea, caritabile și de voluntariat”, se arată într-un comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Cu ocazia zilelor festive, deținuții primesc un supliment care adaugă un aport de maxim 925 de calorii.

„Meniul festiv de Sărbători poate conține, pe lângă alimente de bază, friptură de porc/vită și piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perișoare, sarmale cu mămăliguță, cozonac, gogoși, prăjituri, produse de patiserie, mere”, mai arată ANP.

78 de persoane private de libertate vor beneficia, în perioada 23-29 decembrie, de recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar, pentru perioade cuprinse între 24 de ore și 10 zile site news.

Lasă un răspuns