Rapidul a schimbat garnitura, dar tot așa de greu urcă la deal! Costică Buceschi, lecție de handbal pentru Carmen Amariei…

Costică Buceschi

Și Giuleștiul nu se dezminte, sunt zile când parfumul și farmecul de lângă șine se transformă în neputință, în strigăt în zadar, în încăpățânare și chiar ignoranță! Astăzi vorbim despre gruparea de handbal feminin de sub Podul Grand, echipă care a pierdut lupta cu Minaur Baia Mare, scor 20-27, chiar pe teren propriu. Nu înfrângerea surprinde, ci mai degrabă diferența de scor și, mai ales, evoluția slabă a echipei, în partea a doua a meciului, când gazdele au reușit sa marcheze doar 7 goluri, patru din ele în ultimele șase minute!

N-a reușit în 6 minute, dar a putut în 15 secunde!

În primul mitan, Rapidul a făcut față asaltului băimărean, ba chiar a și condus de două ori pe tabelă, când a avut 4-3 și 6-5, după care eficacitatea fetelor lui Carmen Amariei a-nceput să scadă simțitor. S-a ratat mult, și de-o parte, și de alta, minute în șir mingea zburând ba peste transversală, ba în barele celor două porți, ba în brațele portarilor, care au limitat scorul. Rapidul a uitat să mai înscrie între minutele 23 și 29, pentru ca în doar 15 secunde să prindă spațiul plasei Minaurului de două ori și să mai îndulcească finalul de repriză, scor 13-14. Nici Baia Mare n-a stat mai bine la procentaj, imitând Rapidul la ratări, între minutele 24 și 30.

Cristina Enache, decisivă în obținea victoriei pentru Minaur

Dezastrul în repriza a doua – trei goluri în 24 de minute!

În mitanul secund, dezastrul a fost doar de partea gazdelor: gol în minutul 33, încă un gol în minutul 41, și un altul în minutul 49, pentru ca între minutele 55 și 58 Giuleștiul să-și regăsească cadența, cu patru reușite apărute de zvârcolirile unui animal rănit. Era, însă, prea târziu, Minaurul lui Costică Buceschi n-a mai repetat greșelile și a evoluat ca un metronom, profitând de ratările în lanț ale bucureștencelor.

Carmen Amariei a sperat până la final…

Să punctăm că Rapidul n-a avut extreme, în ciuda faptului că Amariei a tot rotit aceste posturi, apoi reușitele de la linia de 9 metri au fost puține și le poți număra pe degetele de la o singură mână. Am văzut din nou acea fâțâială a mingei în atac, la linia de 9 metri, pe care Rapidul o avea în anii anteriori, dar acum nici acele pătrunderi în forță, arma echipei, nu au mai apărut, și de aici s-au pierdut ocazii numeroase, din pricina pasivului.

Noua garnitură s-a mișcat greoi

Se spera că odată cu venirea lui Boljevic, a lui Livrinikj, a lui Lazăr, Dăscălete, Băbeanu sau Popa, Rapidul va înscrie cu ușurință dinafara semicercului advers, pentru că toate handbalistele enumerate mai sus au un renume în acest sens, adică sunt interi cu brațul bun, fete înalte care au știința acestor aruncări, dar tocmai acestea au dezamăgit. Mai mult, în apărare au fost puține momente când rapidistele au fost agresive și au format un zid de netrecut, prin mișcări iuți, stânga-dreapta, și printr-o coordonare perfectă. Dar un meci de handbal durează 60 de minute, nu 10, nici măcar 15 minute, perioadă când Giuleștiul a fost la înălțime, așa este. Handbalistele cele noi n-au schimbat fața Rapidului, ba cred că au luat ele din metehnele Rapidului de altădată.

Retrogradarea provoacă friguri…

Din vechea gardă a Giuleștiului, pe teren au fost doar Trifan, Bazon și Chirigiu, care au jucat și ele în nota modestă a întregului grup. La un moment dat, Carmen Amariei striga la fetele sale să nu cedeze, că timp mai este, să creadă până la sfârșit, semn că și la capitolul încredere sunt probleme, iar această labilitate psihică este extrem de păguboasă și prezentă în handbalul românesc, la toate nivelurile. Din păcate, Rapidul n-a scăpat de frigurile retrogradării, lupta pentru salvare având alte două protagonist: CSU Cluj-Napoca și AHCM Slobozia. Din cele trei, doar ultima retrogradează, ca poziție în clasament, celelalte două urmând să joace în barajul de rămânere în Liga Florilor.

Minaur are cel mai elegant joc, Costică Buceschi a reușit!

Minaur, echipa cea mai disciplinată din Liga Florilor

Cât despre Minaur, trebuie să recunoaștem că tehnicianul Costică Buceschi a reușit să facă o echipă de excepție, una disciplinată tactic și cu o condiție fizică de invidiat. Mai mult, a avut un portar în zi mare, pe Cristina Enache, care a înhis buturile proprii preț de minute bune – n-a luat gol nici din extreme, nici de la 9 metri și nici din situație de 1 la 1, exasperându-le pur și simplu pe gazde.

Andreea Popa, un talent împlinit, și-a găsit loc bun, sub aripa lui Costică Buceschi

Am avut impresia că Minaur n-a forțat, a fost întotdeauna stăpâna tabelei de scor, însă a jucat pragmatic, făcând pași mici dar siguri spre victorie. Și nimic nu este întâmplător, pentru că elevele lui Buceschi au umilit și Craiova, ba chiar erau aproape să bată și CSM-ul din Capitală, meciul terminându-se egal, situația lor din clasament fiind una care spune multe – locul 3 în clasament, cu o zestre de 33 de puncta, adunate din 10 victorii, trei meciuri egale, dar și patru înfrângeri.  

Lasă un răspuns