“Răfuială Americană”, Bon Jovi pentru George Floyd

Câștigătorul mai multor premii Grammy de-a lungul carierei, Bon Jovi a lansat un nou single, “American Reckoning” (“Răfuială Americană”), în memoria lui George Floyd, afro-americanul ucis pe 25 mai de un polițist din Minneapolis.

Versurile fac referire la bărbatul de 46 de ani care nu putea “respira” din cauza genunchiului care apăsa pe gâtul său și ținut acolo timp de “8 minute” de către polițist.

“Ale naibii 8 minute de lungi”, cântă solistul Jon Bon Jovi.

“Așezat pe pământ cu fața în jos și cătușe / Trecătorii au implorat milă / În timp ce un polițist împingea un copil în mulțime / Când au devenit un judecător și un juriu un genunchi și o insignă pe aceste străzi?”, sunt o parte din versurile emoționante ale piesei.

Moartea lui George Floyd a declanșat în întreaga lume protestele “Black Lives Matter” și a condus la concedierea și acuzarea polițiștilor Derek Chauvin (omor de gradul 2), James Alexander Kueng, Thomas Lane și Tou Thao (tăinuire și complicitate). Protestele nu s-au încheiat nici în ziua de azi. 

“M-am mobilizat să scriu <American Reckoning> în calitate de martor la această istorie. Cred cu tărie că cel mai mare dar al unui artist este abilitatea de a-și folosi vocea  pentru a vorbi despre problemele care ne afectează”, declară cântărețul și compozitorul nominalizat la premiile Oscar, în vârstă de 58 de ani.

Fiul lui Jon Bon Jovi s-a însănătoșit după o formă ușoară de coronavirus

“American Reckoning” va apărea de asemenea și pe cel de-al 15 album de studio “Bon Jovi: 2020”, pe care casa Island Records îl va lansa pe 31 decembrie 2020.

Pe 20 aprilie 2020, rockerii din trupa Bon Jovi și-au anulat turneul de vară pe care îl aveau programat împreună cu Bryan Adams din cauza pandemiei provocate de coronavirus.

Fiul lui Jon Bon Jovi, Jacob, în vârstă de 18 ani, și-a revenit în urma unei “forme moderate”, cum a declarat artistul, a COVID-19, având “doar simptome intestinale”.

Lasă un răspuns