Rafila: „Îngrijorarea mare a OMS este pentru lunile noiembrie – decembrie”

Îngrijorarea mare a Organizației Mondiale a Sănătății OMS, pentru Europa, este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de Covid. „Eu sper ca virulența acestui microorganism să scadă”, a declarat, joi, 10 septembrie, Alexandru Rafila.

Membru în comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, Rafila a vorbit, joi, despre punctul de vedere al Organizației Mondiale a Sănătății referitor la evoluția Covid-19 în regiunea europeană.

Ce spune Rafila

„Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie – decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Eu am o speranță care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluția bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franța are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporțional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidență cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franța are 130 de cazuri, Spania ala 240. Nu mai observăm aceleași probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate”, a spus Rafila, citat de Mediafax.

Acesta e de părere că fie sistemele de sănătate au adoptat schemele terapeutice în așa fel încât pacienții nu mai ajung să aibă forme foarte grave și mortalitatea s-a redus, fie pur și simplu faptul că în general se îmbolnăvesc persoane tinere și există strategii care să evite infectarea persoanelor vulnerabile a dus la reducerea impactului asupra sistemului de sănătate.

Citește și Tătaru, semnal de alarmă: „România ar putea trece de 2.000 de cazuri pe zi”

„Eu am o singură speranță: ca virulența acestui microorganism să scadă în timp și, chiar dacă va produce infecții, să producă infecții în general ușoare”, a declarat profesorul. site news

Lasă un răspuns