Raed Arafat vorbește despre plicurile cu dolari primite de medicii aflați în Republica Moldova: S-au dat înapoi banii cu presa de faţă

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, reacţionează la cazul medicilor români aflaţi într-o misiune umanitară în Republica Moldova şi care au acceptat plicuri cu bani de la controversarul politician Renato Usatîi.

Primarul Usatîi a oferit 4.000 de dolari pentru 4 medici

Patru dintre medicii români trimiși în Moldova pentru a ajuta în lupta contra infecției Covid-19, care au fost repartizați la Spitalul Clinic din Bălți, au acceptat câte un plic cu 1.000 de dolari oferit de  primarul Usatîi. A doua zi, medicii români au retunat plicurile cu bani, iar Ambasada României la Chișinău a venit și cu precizări în acest sens, menționând că misiunea personalului medical român în Moldova este una strict umanitară.

Raed Arafat îi scuză pe medici

„S-au dat înapoi banii cu presa de faţă. A fost o neînţelegere din punctul nostru de vedere şi atât. Au fost daţi banii înapoi şi nu au rămas la colegii noştri. Nu s-au uitat în plic. Haideţi să nu facem o chestiune din asta. Noi ştim foarte bine de treaba aceasta de ieri seară de la ei. Nimeni nu a vrut să ţină banii”, a declarat Raed Arafat pentru Libertatea.

Medicii au crezut că în plicuri se află medalii

Medicii au susţinut anterior că au crezut că în plicuri sunt medalii, deși se aude clar pe înregistrare când primarul controversat le spune că sunt bani.

Primarul este suspectat în legătură cu o asasinare

Renato Usatîi este un politician controversat, suspectat că a comandat asasinarea unui om de afaceri rus, Gherman Gorbuntov. El a fost dat în urmărire internațională în 2016 și de atunci s-a aflat la Moscova până în iunie, anul trecut, când mandatul a fost anulat. Usatîi spune că este nevinovat și că și că, de fapt, totul s-ar fi făcut la comanda oligarhului Vlad Plahotniuc.

Un documentar RISE Project dezvăluie legăturile pe care Usatîi le are cu lumea interlopă din Moldova, Rusia şi Transnistria. Acesta ar fi agent FSB, serviciul secret al Federaţiei Ruse, succesor al KGB-ului.

Potrivit unui articol publicat în 2014 de bursa.ro, Michael Horst Schmidt, patronul Auto Bavaria, prieten cu Iohannis şi finanţator al campaniei acestuia, este căsătorit cu Veronica Usatîi, sora lui Renato Usatîi. Recent, sora lui Renato Usatîi a apărut într-o fotografie alături de Klaus Iohannis, la a 10-a aniversare a Fundației „Michael Schmidt”. site news

Unimedia

Lasă un răspuns