Raed Arafat, Streinu-Cercel și Rafila, criticați dur de tatăl unui tânăr mort la Colectiv. Legătura cu coronavirusul

Raed Arafat, Streinu-Cercel și Rafila, sunt arătați cu degetul de tatăl unui tânăr mort la Colectiv.

Aseară, în fața unei săli în lacrimi la cinematograful ”Elvire Popesco”, Narcis Hogea a încheiat filmul Colectiv printr-un apel „la cei care ne-au mințit în 2015 și îi văd, din nou, pe toate televizoarele spunându-ne că ne vor salva: cum dormiți noaptea?!”.

El este tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: „Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!, a spus acesta.

Filmul Colectiv, trei proiecții succesive în București

Filmul Colectiv a avut ieri trei proiecții succesive în București: la Teatrul Național, la Sala Elvire Popesco și la Muzeul Țăranului Român. La Elvire Popesco, când oamenii s-au ridicat în picioare și au aplaudat, Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru, studentul mort infectat cu nosocomiale după ce i s-a întârziat transferul, a spus că dorește să rostească câteva cuvinte.

„De câteva zile, văd pe televizoare aceiași oameni care ne-au spus după Colectiv că e bine, că ne vor salva copiii. E vorba de Arafat, de Streinu-Cercel și de Rafila”, a spus tatăl lui Alexandru.

Citește și: Raed Arafat, premier al unui guvern de tehnocraţi pentru lupta cu coronavirusul. Ce propune Victor Ponta

Cei trei înalți responsabili ai sistemului de sănătate au fost vectorii de imagine de după Colectiv și au susținut că investigațiile jurnalistice despre infecții, investigația despre Hexi Pharma și celelalte dezvăluiri ale presei erau exagerări sau chiar invenții, a amintit Narcis Hogea.

Critici dure la adresa medicului Streinu-Cercel

„Streinu-Cercel ne spunea că copiii noștri nu sunt infectați, ci colonizați cu bacterii! Iar ei mureau. Acum, aceiași specialiști vin să ne spună că totul e sub control la coronarovirus. De aceea le spun acestor oameni: cum dormiți noaptea?! așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”, a spus tatăl tânărului mort.

Ropote de aplauze în sală

Sala, în care erau mulți tineri și chiar copii, a reacționat emoțional, aplaudând discursul lui Hogea, într-o atmosferă extrem de tensionată. Astăzi, la 19:30, Colectiv, documentarul lui Alexander Nanau, poate fi văzut simultan în multe orașe din țară, în cele 26 de cinematografe ale Cinema City și are o proiecție specială la Iași, în prezența echipei care a realizat filmul și a protagoniștilor. Filmul va fi proiectat la Cinema Victoria, o sală refăcută, cu aproape 800 de locuri, cea mai numeroasă asistență de până acum.

Unde poate fi văzut filmul Colectiv

Apoi, tot cu participarea echipei care va dialoga cu publicul la fiecare spectacol, filmul va avea următorul program:

miercuri, 26 februarie, București, Cinemax Veranda, ora 19.00

miercuri, 26 februarie, București, Grand Entertainment Băneasa, ora 20:30

joi, 27 februarie, Cinema Union, ora 20:00

vineri, 28 februarie, Galați, cinema Profesor Ioan Manole, ora 20.00

vineri, 28 februarie, Iași, Cinema Iași, ora 21.00

vineri, 28 februarie, Cluj-Napoca, Cinema Victoria, ora 20.00

duminică, 1 martie, București, cinema Muzeul Țăranului, ora 19.45

sâmbătă, 29 februarie, Constanța, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, ora 19.00

luni, 2 martie, Piatra Neamț, Cinema Mon Amour, ora 19.00

marți, 3 martie, Bacău, Happy Cinema, ora 19.00

sâmbătă, 7 martie, Arad, Cinema Arta, ora 19.00 site news

Lasă un răspuns