PSD vrea să chiulească de la votul în plen pentru investirea Guvernului: Orban le bate obrazul

PSD ia în calcul să chiulească la votul de învestire a noului Cabinet Orban. Decizia finală va fi luată în perioada următoare, a declarat, marţi, liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis. În replică, premierul desemnat Ludovic Orban susține că „să chiuleşti de la şedinţa prin care se învesteşte un Guvern este un păcat care va fi sancţionat dramatic de toţi cetăţenii”.

PSD negociază și cu alte partide să chiulească de la plen

„Cu siguranţă, nu vom vota acest Guvern incompetent, incapabil, aservit grupurilor de interese. (…) Însă, luăm în calcul ca, până la răspunsul Curţii Constituţionale a României la sesizarea făcută cu privire la desemnarea abuzivă a premierului Ludovic Orban. Pentru a doua oară, luăm în calcul să nu participăm la acest vot. Nu este încă luată o decizie, rămâne să discutăm în perioada următoare”, a afirmat Alfred Simonis. El a spus că este posibilă „o acţiune coordonată a PSD cu alte forţe politice”, menţionând că există negocieri în acest sens.

Citește și ce ministru liberal și-a ieșit din minți la un show tv, ce șir de acuzații s-au lansat.

„În fiecare zi asistăm cum PNL fuge de guvernare. Este un spectacol grotesc pus în scenă de PNL, de Guvernul Orban demis şi de preşedintele României. Înţeleg că astăzi au avut consultări cu partidele politice pentru a se asigura că nimeni nu va vota Guvernul Orban. Vă daţi seama cât de ridicoli vor fi parlamentarii PNL. În ziua în care se va vota învestirea Guvernului Orban, preşedinte al PNL, aceştia nu vor vota Guvernul propus”, a susținut Simonis.

Orban: un păcat care va fi sancţionat dramatic de toţi cetăţenii

În replică, premierul desemnat Ludovic Orban susține că „să chiuleşti de la şedinţa prin care se învesteşte un Guvern este un păcat care va fi sancţionat dramatic de toţi cetăţenii”.

Citește și de ce Ponta spune că a asistat la un nou blat uriaș PSD-PNL.

„După părerea mea, orice formaţiune politică care vrea să chiulească de la plen va fi taxată grav de cetăţenii României. Să fii parlamentar şi să chiuleşti de la votul de învestire a Guvernului? Păi asta este principala atribuţie a Parlamentului, în afară de atributul de legiferare, în privinţa relaţiilor cu Guvernul. Este să învestească un Guvern. Eu îmi doresc să vină parlamentarii la lucru”, a spus Orban.

Liberalii, la fel de ridicoli: participă, dar nu votează

El a adăugat că cei de la PSD nu pot vota noul Guvern după ce au dat jos un guvern liberal printr-o moţiune de cenzură. „PSD s-ar umple de ridicol dacă ar acorda şi măcar un singur vot pentru guvernul PNL”, a afirmat Orban.Premierul desemnat a spus că parlamentarii PNL vor fi prezenţi la şedinţa de învestire pentru asigurarea cvorumului, dar nu vor vota. „Noi ne vom strădui să convingem toate formaţiunile politice să participe la votul de învestire. Dar până la urmă fiecare decide cum doreşte. O să se umple de penibil toate formaţiunile politice şi toţi parlamentarii care vor chiuli de la votul de învestire”, a conchis Orban. site news

Lasă un răspuns