PSD, veste bună în plină criză. A fost finalizată aplicația COVID-19, pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare sau carantină

Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată, anunță partidul condus de Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Ideea îi aparține lui Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul Sorin Grindeanu și membru al PSD, care a venit cu o soluție eficientă pentru a stopa răspândirea temutului coronavirus. Acesta a elaborat o aplicație de monitorizare a persoanelor aflate în izolare, pe fondul epidemiei de COVID-19. Rolul ei este de a alerta organele legii în momentul în care persoana aflată în carantină nu respectă regulamentul impus și, astfel, pune sănătatea altora în pericol

Aplicația, oferită gratuit instituțiilor statului român

„O veste bună! Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată! Colegul nostru Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetică, au pus-o la punct și sunt gata să o ofere cu titlu GRATUIT instituțiilor statului român.

Aplicația este în acest moment în stadiu de test. Instrumentul digital va deveni pe deplin disponibil și operațional după predarea și implementarea codului sursă de către structurile guvernamentale (MAI – Poliție, Poliție locală, Jandarmerie, MAPN, precum și structuri ale administrației locale).

Instrumentele digitale “smart quarantine” sunt deja utilizate cu succes de către guvernele europene, precum cele din Polonia și Cehia și pot permite o relaxare controlată a restricțiilor și o repornire graduală a activității economice”, este postarea PSD.

De altfel, Marcel Ciolacu a criticat modul în care PNL acţionează în criza coronavirus.

„Roman – ești un mare mincinos! Te-au pus #stăpâniiPNL să minți ca un nerușinat pentru a acoperi incompetența Guvernului tău și a baronilor voștri din județe! În Suceava, Timiș, Arad, Brașov sau Deva, conduse de ani de zile de PNL, sunt #focare de infecție necontrolate unde mor oameni și tu dai vina tot pe PSD?! Nu ți-e rușine?! Mor oameni, neisprăvitule. Pentru că PNL este incompetent și nu face nimic!

Uită-te în Maramureș, Bistrița, Galați, București, Iași, Buzău, Dolj, Neamț sau multe alte județe să vezi ce au făcut primarii noștri și președinții de CJ! Au alocat de urgență bani și au cumpărat aparate de testare PCR. Dar și teste și echipamente de protecție. Au dezinfectat localitățile și au luat măsuri reale în sprijinul populației. Totul, fără niciun sprijin de la #GuvernuldeIncompetenți! Voi doar le-ați pus bețe-n roate. Pentru că atât puteți! În schimb, sunteți primii la făcut afaceri cu hotelurile voastre unde îi duceți pe oamenii în carantină! Fiți siguri că pentru toate furturile de acum veți răspunde!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. site news

Lasă un răspuns