PSD şi Pro România cer demisia Monicăi Anisie

Pe 20 mai, grupul parlamentar Pro România în plenul Camerei Deputaților, a anunțat că depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea va fi susţinută şi de deputaţii PSD.

„Având in vedere haosul provocat în educaţie de ministrul Monica Anisie, vă anunţăm că deputaţii Grupului Pro România împreună cu grupul PSD depun astăzi o moţiune simplă. Astfel, motiunea intitulată „Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată”, cerem constatarea eşecului, respectiv demiterea imediată a ministrului Educaţiei, Monica Anisie”, a spus Titus Dobre, de la Pro România, scrie Mediadax.ro.

Conform legii, moțiunea simplă este doar consultativă, nu atrage juridic eliberarea din funcție a ministrului dacă respectiva moțiunea trece de votul parlamentarilor.

Spre deosebire de moţiunea de cenzură care conduce la căderea Guvernului, moţiunea simplă are ca efect doar adresarea unui advertisment politic cu scopul de a remedia o situaţie eronată fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta. site news

Lasă un răspuns