PSD, asul din mânecă dacă moțiunea de cenzură trece. Fost ministru din Guvernul Orban, propus premier

PSD, asul din mânecă dacă moțiunea de cenzură trece. Fost ministru din Guvernul Orban, propus premier. Dacă moțiunea va trece și Guvernul PNL va cădea, PSD îl va propune premier pe rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Remus Pricopie.

PSD, asul din mânecă dacă moțiunea de cenzură trece

Remus Pricopie a fost ministrul educației naționale, în perioada decembrie 2012 – decembrie 2014. Activitatea sa în cadrul ministerului a început în anul 1996, timp în care a ocupat mai multe funcții: purtător de cuvânt, secretar general, secretar de stat pentru învățământ superior, relații internaționale și pregătirea personalului didactic.

Domnul Remus Pricopie este profesor de comunicare publică la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (SNSPA). În primăvara anului 2012 a fost ales rector al SNSPA. Profesorul Pricopie deține titlul de doctor în Științe Politice și este absolvent al programului Fulbright New Century Scholars. Deține o bogată experiență internațională dobândită cu precădere în Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

Fost ministru din Guvernul Orban, propus premier

Dintre activitățile semnificative desfășurate de-a lungul carierei sale, putem menționa munca depusă în cadrul Consiliului Regional de Cooperare (RCC) unde a deținut funcția de președinte al Task Force on Fostering and Building Human Capital (FBHC) sau inițiativele demarate în calitate de președintele al Board-ului Comisiei Fulbright Romania-SUA.

Expertiza de cercetare a profesorului Remus Pricopie este trans-disciplinară în domenii precum: managementul învățământului superior, internaționalizarea învățământului universitar sau comunicare și participare publică. Mărturie a cercetării științifice sunt cărțile, capitole de carte și peste 40 de articole în domeniile sale de interes, publicate în diverse reviste din țară și străinătate.

Moțiunea de cenzură, dezbătută şi votată miercuri

Parlamentul va dezbate şi va vota miercuri, de la ora 12,00, moţiunea de cenzură depusă ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin, au decis, marţi, Birourile permanente reunite.

Citește și Ciolacu plusează și spune că PSD va propune un premier dacă Guvernul Orban pică la moțiune: un misterios intelectual de stânga

Moţiunea de cenzură, intitulată “Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” şi semnată de 208 parlamentari PSD şi UDMR, a fost prezentată luni în plenul Parlamentului.

Pentru a trece moţiunea de cenzură, este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. PSD are 202 de parlamentari şi UDMR – 30. site news

Lasă un răspuns