PSD amenință cu moțiunea de cenzură. Când se va întâmpla acest lucru

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că Ludovic Orban nu va mai fi premier dacă actualul Guvern al României îşi va da demisia iar moţiunea de cenzură a PSD va fi adoptată. Potrivit declarațiilor lui Marcel Ciolacu, Ludovic Orban ”nu va mai fi premier niciodată” deoarece ”toată lumea încearcă să scape de el”. PSD anunţă că va depune moţiune de cenzură dacă se va decide alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

 Marcel Ciolacu a declarat, la Călăraşi, că liberalii confundă voturile lor cu cele obţinute de preşedintele Klaus Iohannis. El mai acuză PNL că încalcă orice regulă democratică şi europeană încercând să schimbe legea electorală „în timpul jocului”. Ciolacu spune că PSD va riposta în forurile europene.

„Aş fi dorit să intrăm în dezbaterea legii electorale dintr-o perspectivă mai largă, nu strâmtă. Toată agenda politică de acum are de a face cu un interes meschin mic de incompetenţi care reprezintă PNL acum, printr-o conjunctură confundă voturile lor cu voturile preşedintelui Iohannis şi încearcă să ne spună acest lucru, încalcă orice regulă democratică europeană, încercând să schimbe legi şi reguli în timpul jocului şi vom riposta în Parlament şi ne vom adresa şi forurilor europene pentru că e o mojicie. Nu că ne-ar fi frică în vreun fel de alegeri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a criticat PNL pentru faptul că îndatorează țara. 

„PNL continuă cu o agendă publică falsă de partid care nu are nicio treabă cu ce îşi doresc românii. Am crezut că e un joc democratic, au luat puterea printr-un partid minoritar şi o guvernare minoritară, nu e prima oară în România. În schimb vedem o altă problemă. Ei se împrumută. Vedem, vă spun statistic, în 60 de zile fiecare cetăţean al României tocmai a fost împrumutat de domnul Orban şi de domnul Câţu cu 900 de lei, presupun că la sfârşitul lunii vom depăşi o mie de lei. Au o rapiditate… Să terminăm cu acea minciună că 30 de ani a guvernat PSD. Nu este adevărat, PSD a guvernat 17 ani, PNL 16”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu spune că înţelege temerile preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa premierului Ludovic Orban şi spune că acesta doreşte un alt premier. Liderul social – democrat mai spune că dacă va trece moţiunea PSD şi actualul Guvern va demisiona, Orban nu va mai fi premier.

„Eu înţeleg temerire lui Orban şi înţeleg temerile preşedintelui României. Când vezi că nimic nu funcţionează, intri ca şi preşedinte al României care totuşi ai girat acest guvern şi această majoritate parlamentară. Înţeleg perfect atitudinea preşedintelui de a încerca să scape cât mai repede de acest guvern şi scuzele că ar trebui anticipate, că nu ar trebui. Dacă acest Guvern Orban îşi va da demisia, va trece moţiunea de cenzură a PSD sau vor fi anticipate, vă dau în scris că domnul Orban nu va mai fi premier niciodată. Toată lumea încearcă să scape de el după aceste două luni dezastruoase”, a declarat Ciolacu site news.

Lasă un răspuns