PSD a plătit peste 150.000 de euro din bani publici ca lumea să o vadă pe Dăncilă. Firma lui Dragnea și Daea, paravan

PSD a plătit peste 150.000 de euro din bani publici ca lumea să o vadă pe Viorica Dăncilă. Casa de Comerț UNIREA, firmă de stat înființată de Liviu Dragnea și Petre Daea în timpul guvernărilor PSD, a plătit bani grei, 721.488,06 lei pentru organizarea „Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești”, eveniment la care au fost aduşi mii de fermieri și la care a participat Viorica Dăncilă.

Bani publici folosiți de PSD

Bugetul evenimentului, bani publici, este defalcat pe categorii de cheltuieli, două categorii atrăgând atenția la capitolul „tunuri”: 100.000 de euro fără TVA – închirere spații organizare conferință, tipărire, manoperă și 45.000 de euro – închiriere echipamente audio-video, scenotehnică, lumini și traducere simultană, toate prețuri fără TVA.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a dispus Corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra întregii activități a Casei de Comerț pentru produse agroalimentare Unirea S.A.

Citește și Pușcăriile se umplu de bani, deținuți vânați de toate firmele care nu mai găsesc angajați

Fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, a reacționat, spunând că este un proiect al României și nu se poate decide împotriva voinței fermierilor.

”Nu înțeleg argumentele domnului ministru în a nu susține un proiect al țării, cerut de fermieri și necesar lanțului agricol. Este un proiect care completează politica agricolă a României. Ar fi o mare greșeală dacă ar desființa Casa de Comerț Agroalimentar Unirea.

Nu cred că poate decide asta împotriva voinței fermierilor, împotriva voinței pe care o are țara. Este un proiect extrem de important care s-a născut din necesitatea de a fi creat. Ar însemna să pună stop unor căi de promovare a produselor românești (…), a precizat fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea. site news

Lasă un răspuns