Reacția PSD după ce Orban a anunțat că se autoizolează PNL, ești o rușine pentru istoria României

PSD a anulat congresul de pe 21 martie din cauza coronavirus. Marcel Ciolacu ar putea rămâne președinte interimar

PSD a anulat congresul care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, pe 21 martie.

Președintele interimar, Marcel Ciolacu, i-a anunțat ieri pe liderii partidului că a decis să renunțe la congres, din cauza crizei generate de răspândirea noului coronavirus. Nu a fost stabilită o altă dată pentru desfășurarea Congresului.

„Congresul PSD s-a amânat. Nu se va face congres la partid, cel puţin atât timp cât este situaţie de urgenţă decretată pe teritoriul României. Nu este o prioritate nici pentru mine, nici pentru colegii mei”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru Libertatea.

PSD a anulat congresul de pe 21 martie

Surse din partid susțin că este luată în calcul inclusiv varianta ca actuala conducere interimară să rămână în fruntea partidului până anul viitor.

„Stimați colegi, ținând cont de instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Congresul Extraordinar al PSD se amână. Va fi la o dată ulterioară stabilită în ședința Comitetului Executiv Național”, a transmis conducerea centrală PSD .

Liderul interimar Marcel Ciolacu a spus recent că în actualele condiții epidemice este exclus să se mai țină Congres cu deplasarea delegaților la București. Singura variantă de luat în calcul este un Congres PSD online.

Congresul PSD a fost amânat inițial de pe data de 29 februarie până în 21 martie, Marcel Ciolacu anunțând că dacă România se află în plină criză de coronavirus, va fi organizat un video-congres. Totuși, dată fiind situația din țară, s-a luat decizia anulării congresului. „Păream defazați față de ce se întâmplă în societate”, susțin surse politice.

La Congres ar fi trebuit aleasă o nouă conducere plină a partidului, în jurul lui Marcel Ciolacu. Înainte de declanșarea crizei COVID-19, în PSD au existat mai multe nemulțumiri în legătură cu echipa pe care ar fi vrut să și-o impună Ciolacu. site news

Lasă un răspuns