sursa:Google

Protest pe șantierul autostrăzii Sebeș-Turda

Angajaţii unei firme subcontractante de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, care face legătura între Alba Iulia şi Aiud, au protestat luni, nemulţumiţi că nu au mai primit material pentru a executa lucrările de terasament.

Este vorba de angajații societăţii Marcotim Impex SRL. Oamenii au venit cu utilajele din dotare pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei cu care se confruntă. Ei spun că în ultima perioadă nu au mai primit material (pământ şi balast) pentru a continua lucrările de terasamente. Au trimis notificări la CNAIR, DRDP Cluj şi Aktor, însă nu au primit niciun răspuns.

”Din 6 august am preluat lucrările de executare a terasamentelor, de la Aktor, pe lotul doi. Ne-am angajat la o cantitate de material şi am depăşit-o cu 20%. Sunt 510.000 mc de umpluturi în terasamente, lucrări recepţionate de Aktor şi firma Kappa. Cu toate acestea, de o săptămână, nu ne-au mai dat de lucru, iar plăţile întârzie. Nu mai vorbesc cu noi (Aktor – n.r.), nu ne asigură materialul necesar, aşa că în 20 noiembrie am făcut notificări la Aktor, DRDP Cluj, CNAIR şi firma de consultanţă, dar nu am primit răspuns. Le-am transmis că dacă până în 22 noiembrie nu ne răspund, ne scoatem toate utilajele şi părăsim şantierul. Nu ne permitem să ne batem joc de angajaţi, de oameni sau de impozitele ce trebuie plătite la stat”, a spus Mircea Rotar, citat de alba24.ro.

În lungime de peste 24 de kilometri, lotul 2 face legătura între Alba Iulia şi Aiud. Pe loturile 3 şi 4 se circulă de anul trecut. Lotul 1 se află, de asemenea, la stadiul de şantier.


Lasă un răspuns