Protest în București pentru reluarea fabricării celebrului vaccin Polidin. „Jos labele de pe Institutul Cantacuzino!”

Protest pentru reluarea fabricării celebrului vaccin Polidin. Acesta este mesajul postat pe Facebook, pe o pagină creată special în acest scop, unde se anunță că acțiunea va avea loc pe data de 29 februarie, în Piața Victoriei din București.

Protestul se va desfășura între orele 18:00 – 21:00, fiind lansat un apel către studenții mediciniști, către angajați ai Institului Cantacuzino , dar nu numai lor, să participe în număr cât mai mare.

Institutul Cantacuzino nu a reluat producția de vaccinuri, chiar dacă Ministerul Apărării promisese că producția de Polidin va fi reluată în 2019. În toamna anului 2018, Mihai Fifor, ministrul Apărării la acea vreme, anunța că celebrul vaccin anti-gripal românesc Polidin, care nu se mai produce din anul 2012, ar putea reveni pe piață în 2019.

Citește și: Vaccinurile antigripale vândute pe OLX, pericol pentru nătate

Producţia de vaccinuri ar urma să fie reluată la Institutul Cantacuzino, la o unitate de producţie nou construită şi în baza unui parteneriat cu o companie farmaceutică, până la finele anului viitor, afirma atunci Mihai Fifor.

„Jos labele de pe Institutul Cantacuzino! „

În mesajul postat pe pagina de Facebook, unde se anunță acțiunea, se mai amintește de închiderea Institutului Cantacuzino, care era renumit în lume pentru producerea vaccinurilor românești.

„Jos labele de pe Institutul Cantacuzino!
Fiţi alături de noi! Ieșim în stradă pentru a forma un lanț uman în jurul Guvernului vândut BigPharma. TREBUIE să se ocupe de acest Institut. Acest semnal este și împotriva celor care au dus prin nepăsare și rea-voință la închiderea Institutului Cantacuzino. Dorim funcționarea Institutului în cele mai bune condiţii, În vederea îndeplinirii celor patru scopuri principale pentru care a fost creat: diagnostic și intervenție în sănătate publică, producție, cercetare, învățământ. Îi invităm alături de noi pe toți studenții mediciniști, pe cei de la Inginerie Medicală, Biologie, Chimie (şi alții), medici, personal medical care conștientizează importanța institutului, pe angajații Institutului, care încă rezistă în ciuda condițiilor grele la care sunt supuși și pe milioanele de români care au beneficiat de produsele institutului, de la analize medicale, vaccinuri românești, până la produsele Cantastim, Polidin”, este scris pe pagina oficiala a protestului. site news

Lasă un răspuns