Prostia nu e scut, nici măcar pentru COVID-19 – sunt unii care n-au nicio responsabilitate, dar dau din gură și acuză Federația că a închis Centrul de Gimnastică de la Deva!

Maria Fumea s-a descurcat bine, până acum, ca președinte interimar al FRGimnastică!

Când bilanțul infestaților cu COVID-19 crește de la o oră la alta, când statele Europei și chiar SUA își reconsideră libertatea de mișcare a populației, ba chiar și libera circulație de la o graniță la alta, de frica coronavirusului, fără să mai țină cont de drepturile omului, când lacrimile celor care-și plâng morții curg fără încetare, astăzi pe un obraz, mâine pe alt obraz, se găsește unul, în gimnastica românească, să dea din gură și să urle, să fie împotriva închiderii Centrului de la Deva, unde, vezi Doamne, se afla ultima flacără din gimnastica noastră, care, chipurile, mai și pâlpâia. Dar îi spun că la Deva nu se mai face demult performanță, nu mai există niciun ciot de lumânare, pentru că au mâncat-o șoarecii, nimic nu mai pâlpâie, nici fum nu mai iese… Ceea ce s-a petrecut la Izvorani, cu un ciclu olimpic în urmă, același dezastru îl găsim și la Deva, că doar antrenorii sunt cam aceeași! Nu plângem după Deva și, mai ales, după tehnicienii de acolo, care sunt niște looseri, cum îi numesc eu, oameni care n-au avut știința necesară să șlefuiască talentele avute în mână, să le redea strălucire de Olimpiadă.

E timpul demisiilor, să vină antrenorii tineri!

Sunt două cicluri olimpice ratate, vai și amar de gimnastica noastră – nu mai avem profesioniști, nici oameni dedicați meseriei, pentru că cei care au trecut pe la Izvorani făceau antrenamente prin Skype, cu bătăi și tras de păr, iar cei de la Deva, cu aceleași apucături de smardoi. Nu faci progrese cu urlete, cu palme și ghionturi, nu-ți iei sportivele în râs, nu le spui că sunt proaste, după ce ani de zile le-ai lăudat. E timpul demisiilor – să vină tinerii antrenori, ei sunt vizionarii, dacă vreți, cei care pot să inventeze exerciții de efect, coregrafii sensibile și, mai ales, care dețin secretele colaborării și comunicării cu gimnaștii și gimnastele – dar nu în funcție de peșcheșul primit, de mărimea sau de strălucirea lui!

Dacă Maria Olaru ar fi spus mai mult din adevărul pe care-l deține, dacă și colegele ei i-ar fi ținut isonul și nu ar fi pupat mâinile care le-au lovit, altădată, poate că gimnastica ar fi avut mai puține medalii, sunt de acord, dar ar fi existat o stare de concordie permanentă, de înțelegere… Dar ce spun eu este o utopie!

Marian Drăgulescu, in fața celei de-a V-a olimpiade!

Și revin la guralivul nostru, care a postat pe propria-i pagină de Facebook urletul său, nemulțumirea că Deva și-a închis porțile. Mai era unul acolo care nu s-a dat plecat nici după dezastrele provocate de el, în competițiile majore, umflându-se în pene că ex.președinta Andreea Răducan a dat bir cu fugiții din fața lui. Le reamintesc celor doi că astăzi, 19 martie, în China sunt 3130 de morți, că în Italia sunt 2978 de morți, că Iranul are 1284 de morți, că Spania are și ea 640 de morți, și în Hexagon s-au prăpădit 243 de oameni, până acum, și în Olanda, și în Elveția, chiar și peste Marele Ocean avem victime. Probabil că guralivul nostru nu are copii, nu are soție, nu are familie și nici prieteni, de nu-l interesează această pandemie.

Maria Holbură, singura gimnastă din România calificată la Olimpiadă!

N-o să spun despre cine este vorba, nu vreau să-i fac reclamă, dar o să vă dau câteva pasaje din postările lui de pe Facebook – nu este filozof, nici pe departe, ci mai degrabă unul din ”tâmpiții” reclamați de Petrea Țuțea…

  1. …În aceste momente, istoria se scrie „life”, nu suntem toți victime, dacă chiar vrem și raționăm corect în raport cu natura lucrurilor, care poate fi diferită de la caz la caz. Conlucrarea proactivă, implicarea în diminuarea pagubelor, realismul în a alege între o soluție și alta, fac diferența într-un dezastrul. Într-un cuvânt ar suna mult mai simplu și anume; ÎNTREBUINȚARE, oare ne-am „întrebuințat” destul fiecare, dar oare am avut și „de unde”, căci de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! Abordarea simplistă și abruptă, nu denotă neapărat, nici competență nici clarviziune, iar panica și frica de răspundere, n-a făcut pe nimeni erou, dar nici nu justifică sacrificarea unor soluții deja implementate.
  2. …Mă gândeam ca Grigore Ureche, într-o ureche, ce de competențe are neamul ăsta, ce mândrețe de conducători, unul și unul, cred că a fost o bătălie acerbă – națională – pentru ocuparea locurilor disponibile din spatele copacului.
    Asta n-are cum să nu rămână în cronica vremii, precum lupta de la Călugăreni, doar că fără turci, doar cu „turcii” noștri, autohtoni, care au băgat în mlaștină tot avutul luat în arendă de la credulul popor român.
  3. …De ce să trimiți „puii de aur” să-și înmoaie aripile în toate cotloanele țării, zone practic necontrolate, unde nici Dumnezeu nu știe cine a venit și de unde a venit, fie din zona roșie, fie din zona roz bombon, când la Deva era riscul cel mai mic, unde antrenorii au eliminat aproape toți intermediarii, urmând să deservească ei sportivele, din punct de vedere administrativ. Mult mai ușor de controlat în grup compact, fără „n” surse, din „n” localități, cu „n” mentalități, cu „n” neamuri și rubedenii, fiecare cu gradul lui de educație și responsabilitate și cu propriul lui traseu cotidian.
  4. …Mă ustură ochii de la neclipit, mă dau cu tantum verde pe cerul ochiului, mă plouă pe obraz, madame Butterfly începe să cânte undeva pe-un raft, parcă mă strigă cineva din bucătărie, în sufragerie a parcat o salvare Smurd, Arafat se odihnește în fotoliu.
    Rictusul mă privește drept în ochi, hlizându-se electoral, iau rujul madamei Butterfly și-i scriu pe meclă; fuck you!
  5. …Am avut şi eu perioada mea de «tranziţie» de la maimuţă la om, când lucrurile erau amestecate şi timpul te împingea de la spate şi-ţi rătăceai sufletul pe cine ştie ce coclauri crezând că faci bine …N-o să-mi «cadă pălăria» dacă vă spun că-mi pare rău, iar dacă o să-mi «cadă»… o s-o ridic şi o s-o scutur, mai târziu când voi fi convins că «tranziţia» s-a încheiat.

Acesta este omul care arată cu degetul înspre cei care conduc forul gimnasticii de la București, un personaj neînfricat, zice el, dar care nu se face cu nimic auzit, nu are acțiuni constructive, el doar urlă, dar nimeni nu-l bagă în seamă. Deciziile Federației Române de Gimnastică sunt mai mult decât justificate: pe lângă impunerile Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cele ale Ministerului Tineretului și Sportului, a mai apărut și ORDONANȚA MILITARĂ Nr. 1/2020 privind privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, Ordonanță care spune clar:  

Art.2 – Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.

Art. 6 – Măsurile de primă urgență, prevăzute la art. 15, se aplică pe toată durata stării de urgență, în termen de 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României. (Textul a fost publicat în Monitorul Oficial al României  – în vigoare de la 18 martie, 2020).   

Lasă un răspuns