Shutterstock

Proiect de reluare a călătoriilor în Noua Zeelandă și Australia

Pe 27 mai, miercuri, premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a anunţat că un proiect privind reluarea în siguranţă a călătoriilor între Noua Zeelandă şi Australia va fi prezentat guvernelor de la Wellington şi Canberra la începutul lunii iunie, transmite Reuters.

Cele două ţări analizează posibilitatea creării unei ‘bule turistice’ între ele în contextul încetinirii răspândirii COVID-19 până la niveluri inferioare celor din SUA, Regatul Unit şi unele ţări din Europa continentală.

Ardern a precizat că a discutat marţi cu premierul australian Scott Morrison şi că există interes de ambele părţi pentru reluarea călătoriilor. ”Nu va dura foarte mult până vom fi pregătiţi”, a spus şefa executivului neo-zeelandez.

În ultimele două săptămâni, experţi din Noua Zeelandă şi Australia, inclusiv oficialităţi guvernamentale, specialişti în domeniul sanitar şi autorităţi aeroportuare, elaborează planul de redeschidere a frontierelor (aeriene şi maritime) dintre cele două ţări.

Noua Zeelandă este cea mai populară destinaţie externă pentru australieni. În 2019, aproximativ 1,5 milioane de australieni au traversat Marea Tasmaniei, care separă cele două ţări. Reciproc, pentru neo-zeelandezi cea mai populară destinaţie turistică externă este Australia.

În ultimele zile, Jacinda Ardern a fost criticată pentru prudenţa excesivă legată de reluarea călătoriilor către şi dinspre Australia. Adjunctul său, Winston Peters, a afirmat că acum neo-zeelandezii ar trebui să poată călători în Australia. site news

Lasă un răspuns