Când nu este obligatorie masca de protectie? Ministerul Sănătății a transmis oficial care sunt excepțiile

Profesorii unei universități din România au donat 8000 de euro spitalului din oraș și au confecționat 6000 de măști

Profesori şi alţi angajaţi ai Universităţii „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad au adunat 8.000 de euro, pe care i-au donat pentru nevoile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, în contextul pandemiei, ei confecţionând şi 6.000 de măşti de protecţie, care au ajuns la instituţii care lucrează cu publicul.

Măști și euro pentru spital

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Consiliul Judeţean Arad, cele 6.000 de măşti de protecţie au fost confecţionate de angajaţi din cadrul Facultăţii de Inginerie Textilă şi Facultăţii de Design. Măştile au fost donate unor angajaţi din instituţii care lucrează cu publicul şi au nevoie să se protejeze.

Din cei 8.000 de euro donaţi vor fi cumpărate echipamente medicale, precizează Consiliul Judeţean.

UAV a mai pus la dispoziţia autorităţilor, în mod gratuit, căminul studenţesc Akademos, din municipiul Arad.

Săptămâna trecută, UAV Arad anunţa că profesorii au produs, în cadrul Institutului de Cercetare, Dezvoltare, Inovare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale, peste 1.000 de litri de dezinfectant, pe care l-au donat spitalelor din regiunea de vest a ţării, dar şi medicilor de familie sau forţelor de ordine implicate în lupta împotriva COVID-19. 

România este în cel de-al patrulea scenariu, iar numărul persoanelor infectate cu COVID-19 crește de la o zi la alta.

Sunt 6.633 de infecții și 318 morți din cauza COVID-19. La ATI sunt internați 231 de pacienți, iar în carantină instituționalizată sunt 24.020 de persoane. Alte 71.293 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 67.204 de teste. site news

Lasă un răspuns