Procurorii DNA cer noi pedepse grele in cazul Colectiv

Procurorii DNA cer o pedeapsă de maxim 15 ani de închisoare cu executare pentru foștii angajați ISU Antonina Radu și George Matei, pentru faptele pentru care sunt judecați în dosarul Colectiv.

„Având în vedere aceste aspecte noi apreciem că ei se fac vinovați de cele două fapte. Pentru aceste considerente cerem să observați că Radu nu a dat declarații.

Referitor la Matei a dat o declarație de nerecunoaștere la urmărire penală și a spus că nu a ținut legătura cu martorul Ghimpețeanu, care martor l-a contrazis în declarația să, spunând că discuta cu Matei inclusiv telefonic.Având în vedere urmările produse, respectiv profitul Colectiv și dauna privind intervenția ISU, viețile omenești pierdute, aplicați o pedeapsă cu închisoare orientată spre maximum pentru cele două fapte”, s-a pronunțat procurorul de la DNA.Procurorul DNA a mai spus că doi martori au declarat că au pus la dispoziția celor doi pompieri toate actele privind situați societății Colectiv. „Ei știau despre situația clubului încă de la primul control”, a spus tranșant magistratul de la DNA.

„Aveți în vedere că după fiecare control efectuat ofițerii ISU erau obligați de legislația existentă să întocmească rapoarte și să sesizeze superiorii în caz de incidențe pentru a primi ordine ulterioare”, a mai arătat procurorul DNA.

Și avocații mai multor părți civile au cerut luni condamnarea celor doi foști angajați ai ISU , precizând  alte detalii din dosar obținute de anchetatorii DNA Militar pe parcursul urmăririi penale.

„Așa cum am văzut din piesele dosarului erau în stare să închidă ochii pentru o cafea și o apă minerală atunci când mergeau la club. Cerem condamnarea acestora așa cum a cerut procurorul”, a spus avocatul unora dintre victime.

Lasă un răspuns