Pro România propune amânarea cu 3 luni a plății ratelor

Pro România propune amânarea cu 3 luni a plății ratelor

Parlamentarii Pro România vor să inițieze un proiect de lege prin care persoanele fizice să beneficieze de o amânare cu 90 de zile a plății ratelor la bănci. Aceasta măsură are scopul de a combate efectele în plan economic a epidemiei de coronavirus.

“Pe durata epidemiei, cetățenii trebuie să beneficieze de o perioadă de grație de 90 de zile. În caz contrar, băncile se vor trezi cu mai bine de jumătate din debitori care nu-și vor mai putea plăti ratele. Trecem printr-o criză fără precedent, ale cărei consecințe economice vor fi mai dramatice decât ceea ce am văzut în 2009-2010. Este datoria statului să sprijine categoriile vulnerabile”, a declarat președintele Pro România, Victor Ponta.

Trecem printr-o criză fără precedent

O alta propunere inițiată de Pro Romania cu același scop este ca toate companiile din sectorul turismului și industriei alimentare să beneficieze de sistarea plății impozitelor și contribuțiilor pentru salarii până la data de 1 septembrie.

”Fără intervenția statului, companiile din domeniu riscă blocarea activității, concedieri masive și chiar faliment”, susțin membri Pro România.

Italia elaborează și ea un proiect de lege prin care se doreste suspendarea plații ratelor pentru creditele imobiliare alături de un set de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Principalele măsuri anunțate de ministrul adjunct al Economiei, Laura Castelli:

– suspendarea plății ratelor la creditele imobiliare pentru cetățeni (în anumite condiții). Suspendarea nu înseamnă anulare ratelor, ea va veni la pachet cu prelungirea perioadei de rambursare
– suspendarea plății unor taxe și contribuții către bugetul de stat
– facilități speciale pentru companiile mici care au sub 6 angajați
– facilități pentru salariații care își pierd locurile de muncă din cauza crizei

Lasă un răspuns