Prin manevra josnică a lui Cîțu, Orban și liberalii ating culmile penibilului si cinismului: ce imagine de groază transmit liderii țării românilor simpli

Revoltă în aripa pro-Iohannis din PNL, după ce mai mulți lideri liberali din tabăra președintelui susțin că vor merge la sediul din Modrogan pentru a-i cere socoteală liderului liberal, Ludovic Orban, pe care îl acuză că l-a presat pe Florin Cîțu să își depună mandatul de premier desemnat.

”Orban își bate joc de partid și de țară, l-a șantajat pe Florin Cîțu să își depună mandatul iar președintele nu l-a putut convinge să revină asupra deciziei”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre liderii liberali din tabăra pro-Iohannis.

Rareș Bogdan, stindardul ofensivei aripii pro-Iohannis

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, afirmă, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, că este ”absolut inadmisibil să te joci, să faci jocuri politice”. ”Dovedeşte lipsa totală, totală de înţelegere a fenomenului politic şi de patriotism”, a spus Rareş Bogdan. Este inadmisibil, dacă ei vor să-şi bată joc de cariera lor, să-şi bată joc de ei, dar nu de o ţară şi nu de un partid. PNL nu merită să i se întâmple aşa ceva”, a mai spus Bogdan. El a mai afirmat că ”ce face Florin Cîţu în momentul ăsta este o bătaie de joc la adresa PNL”.

Oamenii lui Orban frizează absurdul, Cîțu se face preș în fața șefului

În schimb, liderul deputaților liberali, Florin Roman, a declarat, joi după-amiază, imediat după depunerea mandatului de premier desemnat că Florin Cîțu a făcut ”un mare gest de responsabilitate politică”, pentru ca Ludovic Orban, premierul interimar care a gestionat criza coronavirusului de la început, să își continuie mandatul pentru că ”are o putere de muncă fantastică.

Vezi ce nume de premier a apărut iar în bulversarea din PNL.

Iar penibilul absolut l-a atinis chiar numitul Cîțu. El și-a justificat joi pe Facebook decizia de a renunța la mandatul de premier desemnat, susținând că el este un om de partid și că președintele partidului trebuie să fie și șeful guvernului. Mai mult, Cîțu recunoaște că el a fost nominalizat doar pentru a fi trântit la vot și a se ajunge la anticipate.

Tăriceanu spune că manevra PNL e o golăneală similară cu alba-neagra

Ceilalți lideri de partide au șters pe jos cu liberalii. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, că președintele Klaus Iohannis și liderul PNL Ludovic Orban „acționează iresponsabil”, iar ceea ce se întâmplă este „o golănie, o bătaie de joc”.

„Este o bătaie de joc la adresa Parlamentului și a tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârșit. Premierul desemnat a făcut o simulare de consultări, au fost audiați miniștrii și în momentul în care trebuia să vină la vot dă bir cu fugiții. E o golănie, e o rușine, o bătaie de joc, cu iresponsabilitate mai ales în perioadă de criză. Președintele și Orban acționează iresponsabil. E momentul să vină cu picioarele pe pământ. Se iau măsuri extraordinare în toată lumea și noi ne jucăm de-a prim-ministrul”, a declarat Tăriceanu la Parlament.

USR îi face pilaf pe liberali și pe Iohannis, la pachet

Dan Barna, liderul USR, a criticat dur decizia lui Florin Cîțu de a-și depune mandatul de premier desemnat. Barna a spus că ”este o bătaie de joc” și un ”blat ordinar”, dar și că așteaptă o explicație pentru ”circul făcut de PNL” care are lideri ”meschini și mici” și care au dus România din nou ”pe toate burtierele Europei”.

Liderul USR a subliniat că alianța nu va susține niciodată un guvern de alianță națională dacă din el va face parte și PSD. Barna a reiterat ideea că propunerea de premier a USR-PLUS este Dacian Cioloș. ”Am văzut azi la PNL lideri mici, meschini. România aștepta azi un guvern care să se poată ocupa de felul în care ne apărăm bunicii, copiii, părinții. Am avut în schimb o bătaie de joc la adresa românilor. Premierul desemnat a plecat acasă cu coada între picioar, e rușinos pentru statul român.

Gândiți-vă ce ridicole vor fi mesajele lor acum. Nu părem acum o clasă politică schizofrenică, care nu înțelege nevoile cetățenilor? Ba da. Jocul anticipatelor era o miză legitimă acum 3 luni. Astăzi, întreaga societate este disperată de criza coronavirusului. Parlamentul, președintele Iohannis și PNL au arătat că preocuparea lor e acest joc politic meschin, e rușinos. E rușinos și ne lasă un gust amar despre cât de solidari suntem în vremuri de criză. Nu toată clasa politică este în acest blat ordinar.

Vezi ce calendar accelerat clocesc liderii de partide pentru a avea un guvern funcțional până luni seara.

Sperăm că de data aceasta va fi propusă o variantă adevărată și nu la mișto, cum a fost Cîțu (…) Noi am avut azi șansa să oprim criza politică. PNL a decis să prelungească criza politică. Suntem din nou pe burtierele Europei (…) Așteptăm o explicație despre acest circ (…) Un guvern de alianță națională cu PSD nu va fi niciodată pe masa USR-PLUS”, a declarat Dan Barna joi.

Ponta acuză liberalii că au dezertat de pe frontul luptei cu virusul

Președintele Pro România, Victor Ponta, a avut joi o reacție violentă la depunerea de către Florin Cîțu a mandatului de premier desemnat, spunând că în acest moment România este în război, iar în război dezertorii sunt împușcați.

„Nu am crezut că cineva poate fi atât de iresponsabil. Nu există nicăieri în lume ca un premier să fugă cu un sfert de oră înainte să fie votat mai ales că aici nu vorbim despre o situaţie obişnuită. România este în război acum, nu în război cu o armată inamică, ci cu o criză cu care nu ne-am mai confruntat niciodată şi cu care nu ştim cum să luptăm, nu ştie nimeni de fapt. Şi în război e numit un general să conducă guvernul şi fuge cu un sfert de oră înainte. În mod normal, într-o ţară normală îl împuşcau pentru dezertare şi pe el şi pe toţi ceilalţi ai lui. I-aţi văzut pe liberali ce îşi dădea palme de fericire că a fugit Cîţu”, a afirmat Ponta.

PSD, dubios de pașnic față de liberali, alimentează suspiciunile de blat

Mult mai pașnici au fost, suprinzător, liderii PSD și PMP. Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a făcut un apel joi la „responsabilitate” şi „celeritate” pentru instalarea unui Guvern legitim cu puteri depline, adăugând că şeful statului ar trebui să susţină un Executiv de uniune naţională, iar PNL „să se trezească la realitate”.

În schimb, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a declarat, joi, că depunerea mandatului lui Florin Cîțu, premierul desemnat, este ”cel mai bun lucru care s-a întâmplat României” și că ”toată România răsuflă acum ușurată”. site news

Lasă un răspuns