Primul scandal de corupție în USR, vicepreședintă de filială acuzată de luare de mită a demisionat

USR e lovit de un scandal de corupție neașteptat. Vicepreşedintele filialei USR din comuna Şelimbăr, Cristina Horotan, a demisionat din partid. Ea a fost audiată vineri de procurori. Suspiciunea este că şi-ar fi ajutat soţul, arhitectul-şef din primăria din localitate, ca să ia mită 3.500 de euro de la un dezvoltator imobiliar. Partidul a reacționar rapid în acest scandal.

USR a anunțat rapid demisia ei. „Anunţăm oficial că doamna Cristina Horotan, membru USR Şelimbăr, şi-a dat demisia din partid şi, implicit, din toate funcţiile deţinute. Partidul nostru va susţine necondiţionat principiile privind justiţia. La intrarea în partid, fiecare membru este verificat din punct de vedere al integrităţii. Fiecare viitor membru dă o declaraţie pe propria răspundere ca nu are fapte sub incidenţa legii penale”, susține USR Sibiu. Liderul filialei judeţene, Adrian Echert, a precizat că Cristina Horotan era vicepreşedintele filialei Şelimbăr.

Vezi scandalul din USR declanșat de intrarea în partid a unui polițist controversat.

Politicianul USR și-a ajutat soțul să ascundă mita

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Parchetul Sibiu, Ioan Veştemean, a arătat că „Cristina Horotan este audiată de procurori vineri”. Audierea vine după ce soţul ei a fost arestat joi, pentru corupţie şi o mită de 3.500 de euro luată de la un dezvoltator imobiliar. Acesta fusese condiţionat că nu-i vor fi avizate actele, până nu lucrează cu o firmă condusă de arhitect şi soţia acestuia. Datele apar într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Parchetul Sibiu.

Vezi de ce Dan Barna pare tot mai izolat în USR după ce a fost atacat de mai mulți lideri ai partidului.

„De asemenea, soţia şi interpusul suspectului, aflaţi în cunoştinţă de cauză şi-au adus aportul la deghizarea şi încasarea mitei, în valoare de 2500 euro şi, respectiv 1000 euro”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. (site news)

Lasă un răspuns