Foto: Jaguar Land Rover

Primul Range Rover din „era distanțării sociale” a văzut lumina zilei

Grupul Jaguar Land Rover a anunțat, la 20 mai, producția primului automobil din „era distanțării sociale”, un moment caracterizat de oficialii britanici drept unul „definitoriu” pentru istoria mărcii.

Compania deținută de indienii de la TATA Motors a reluat oficial producția la uzina din Solihull, Anglia, în condițiile în care în procedurile de lucru au fost introduse noile norme privind distanțarea socială. Primul exemplar „post-pandemie” este un Range Rover.

„Sănătatea angajaților se află în cetrul planului de reluare a producției”, spune Jaguar Land Rover (JLR). „Prin implementarea noilor protocoale, personalul nostru a putut remarca o serie de schimbări importante în rutina zilnică, încă de la momentul în care intră în uzină”, mai arată sursa citată.

Producție uzina Solihull Jaguar Land Rover Range Rover

Astfel, potrivit JLR, angajaților li se măsoară temperatura cu ajutorul unor camere speciale de tip termoscanner, o distanță de minimum doi metri între persoane este necesară pe toată suprafața uzinei, iar în situațiile în care acest lucru nu este posibil, este obligatorie purtarea de echipament personal de protecție.

De asemenea, au fost amenajate trasee cu sens unic pentru fluxul de personal și au fost implementate protocoale de curățenie foarte riguroase.

În plus, fiecărui angajat compania i-a furnizat câte o vizieră reutilizabilă, din producția proprie.

Jaguar Land Rover Range Rover uzina Solihull
Foto: Jaguar Land Rover

Alături de uzina din Solihull, JLR a reluat, în această săptămână, producția și la uzinele sale din Nitra (Slovacia) și, sub contract, la uzina Magna Steyr din Graz, Austria.

Relaxarea restricțiilor va aduce reluarea producției și la alte uzine JLR

Săptămâna trecută, a fost reluată producția de motoare Ingenium la Engine Manufacturing Centre din Wolverhampton, Anglia, iar de la 8 iunie, este planificată reînceperea activității, cu un singur schimb, la uzina din Halewood, lângă Liverpool (aici sunt produse modelele Land Rover Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport).

Social Distancing Jaguar Land Rover Range Rover

De asemenea, uzina joint-venture Chery Jaguar Land Rover din Changshu (China) a reluat producția încă de la jumătatea lunii februarie. site news

Lasă un răspuns