Primul pas în doi – Burcea și Licu au sunat goarna!

Nici bine nu s-a uscat cerneala pe contractele noilor antrenori de la naționala de senioare, Bogdan Burcea, principal, și Robert Licu, secund, că s-a și sunat goarna deșteptării, sub conducerea bicefală. Este primul stagiu de pregătire, mai precis, având în vedere faptul că Turneul preolimpic, la care urmează ca tricolorele să-și încerce norocul, se desfășoară în Muntenegru, în perioada 20-22 martie.

Handbalistele intră în program de duminică seara, după ce se joacă primele meciuri din Liga Florilor, Dunărea Brăila cu SCM Rm Vâlcea și CSM București cu HC Zalău,celelalte partide fiind împrăștiate în zilele de după cantonament. Vor fi în stare de alertă preț de alte trei zile, adică până pe 22 ianuarie, și se vor antrena la Sala Polivalentă din Capitală, sub comanda noii perechi de tehnicieni.

Dana Abed Kader

Să construim naționala cu picioare proprii…

Burcea și Licu au întors pe toate fețele LIga Florilor și au ajuns la o listă de 20 de sportive, pe care au dat-o publicității în această dimineață. Sunt și nume noi, cum ar fi cel al Alexandrei Severin, de la Zalău, dar și unele care au mai trecut prin vestiarul tricolor, dar n-au făcut popasuri prea lungi – și le amintim aici pe Dana Abed Kader, pe Ana-Maria Savu, pe Alina Ilie, pe Ana-Maria Țicu sau Bianca Tiron. Nu știm cum au gândit programul Burcea și Licu, pe ce compartimente se bazează selecționerii și de la ce ax principal vor pleca la luptă. Pentru că titularele dau tonul, acea echipă scurtă imprimă ritmul și strategia, în funcție de momentul jocului. Poate se face o echipă națională care să stea pe picioarele proprii, nu să fie cărată în spate de Cristina Neagu…

Alina Ilie

Mă opresc aici, știu cei doi ce au de făcut și recunosc că am mare încredere în posibilitățile lor tehnico-tactice, în inteligența lor și vreau să cred că nu vor greși ca predecesorii lor, Ambros și Ryde, să permită ca la selecție să fie ”ajutați” cu recomandări, de cei care atârnă pe lângă lotul tricolor. Dacă pier, măcar s-o facă pe mâna lor, parcă așa se spune!

Alexandra Severin

Și mă uit pe listă și constat că Zalăul dă lotului trei jucătoare, la fel și Buzăul lui Coco Mihăilă, ne bucurăm și pentru Brăila că distribuie două tricolore, dar iată cum arată inventarul de început al anului 2020:

1. Dedu Denisa, CSM București

2. Yulia Dumanska, SCM Rm Vâlcea

3. Raluca Kelemen, HC Zalău

4. Nicoleta Dincă, Gloria Bistrița

5. Ana-Maria Iuganu, Gloria Buzău

6. Cristina Neagu, CSM București

7. Gabriela Perianu, CSM București

8. Bianca Tiron, Dunărea Brăila

9. Andreea Rotaru, Gloria Buzău

10. Elena Dache, Dunărea Brăila

11. Ana-Maria Țicu, SCM Craiova

12. Laura Pristavița, Gloria Bistrița

13. Alina Ilie, Gloria Buzău

14. Ana-Maria Savu, SCM Craiova

15. Sonia Seraficeanu, Minaur Baia Mare

16. Patricia Vizitiu, SCM Craiova

17. Crina Pintea, CSM București

18. Lorena Ostase, CSM Slatina

19. Dana Abed Kader, HC Zalău

20. Alexandra Severin, HC Zalău

Programul tricolorelor, la Turneul preolimpic din Muntenegru, este următorul:

  • 20 martie: Romania – Kazakhstan
  • 21 martie: Romania – Norvegia
  • 22 martie: Romania – Muntenegru

Lasă un răspuns