Primul meci de după pandemie s-a jucat în Coreea de Sud: Jeonbuk Motors – Suwon Bluewings 1 – 0. Aici găsiți când încep campionatele lumii!

Coreea de Sud

S-a jucat fără spectatori, iar cele două echipe au făcut încălzirea separat. La intrarea în stadion, fiecărui fotbalist i s-a verificat temperatura. Staff-ul fiecărei grupări a purtat mască, iar presa a luat loc la locurile rezervate. Toți cei 1100 de fotbaliști din Liga K, cât și personalul care deservește echipele, au fost testați negativ, la COVID-19

Australia

Cluburile și Federația speră ca jocurile din Liga A să repornească undeva în luna august, iar perioada de antrenamente să ia startul în iulie. Mai sunt cinci etape de jucat, plus finala. Există probabilitatea ca toate meciurile să se deruleze la Sydney, fără spectatori.

Austria

Situația fotbalului austriac s-a complicat puțin, după ce autoritățile au amenințat că în cazul în care un singur jucător va fi depistat pozitiv, toată echipa lui va intra în carantină, pe o perioadă de 14 zile. Directorul general al Bundesligii austriece, Christian Ebenauer, s-a arătat încrezător că prima divizie ar putea începe la sfârșitul lunii mai. ”Avem nevoie de răspunsuri în următoarele 7 zile, acestea sunt decisive”, a recunoscut Ebenauer. În schimb, liga secundă nu are șanse de finalizare pe teren, iar cererea celor mai bune două echipe din second league, Ried și Klagenfurt, de a crește numărul de grupări din Bundesliga, de la 12 la 14, a fost respinsă

Brazilia

Președintele țării, Jair Bolsonaro, este un mare iubitor de fotbal și spune că activitatea trebuie să reînceapă. Bolsonaro consideră că fotbaliștii n-au șanse să moară de coronavirus, spunând despre COVID-19 că este un fel de gripă! Dar președintele este, totuși, responsabil: ”Brazilia iubește fotbalul și îl vrea înapoi, dar trebuie să ne gândim la sănătatea tuturor”, a spus Bolsonaro. Echipele au revenit la antrenamente, primul în teren fiind Internacional, iar despre reluarea ligii se vorbește că aceasta se va face peste o lună.

China

Țara care a emanat virusul COVID-19 nu are o dată fixă de începere a campionatului intern. Președintele Asociației de Fotbal, Chen Xuyuan, a dat de înțeles că liga ar putea porni fără jucătorii străini, pentru că nu li se permite accesul în țară. De altfel, pentru China este un start al unei noi ediții de campionat, care ar fi trebuit să pornească pe 22 februarie. Planul A este cel cu 30 de runde, dar avem și un Plan B, ca liga să înceapă în la sfârșitul lui iunie și să se termine în decembrie. Cea mai valoroasă formație din China, Guangzhou, a făcut deja o sesiune de antrenamente, în luna aprilie, sub comanda tehnicianului olandez Giovanni Christiaan van Bronckhorst, cunoscut și sub numele de Gio, un nickname, de altfel.

Danemarca

Cluburile au dat, joi, undă verde pentru a porni campionatul și se așteaptă ca la finalul acestei luni, cel mai târziu pe 8 iunie,  să pornească oficial. Danemarca a menținut COVID-19 sub control, cam 10.000 de infectați și doar 500 de decese. Odată cu fotbalul se vor deschide și muzeele, și teatrele, și cinematografele. Directorul sportiv al echipei Brondby, Ole Palma, a declarat:”Suntem încântați să începem din nou. Consecințele economice se vor resimți pentru multă vreme”.

Anglia

Luni, cluburile din Premier League vor organiza o video-conferință, pentru modul de desfășurare a meciurilor. Se ține cont de ceea ce spune premierul Boris Johnson, cu privire la restricții, la jocuri pe terenuri neutre. Se pare că trei cluburi, West Ham, Aston Villa și Brighton, sunt ceva mai îngrijorate, nu văd un mod eficient de desfășurare, și o revenire la antrenamente în siguranță. Sezonul este preconizat să înceapă la jumătatea lunii iunie

Insulele Feroe

În Insuele s-au pornit meciurile în acest weekend, este al doilea campionat care a intrat oficial pe dreptunghiul verde, după Coreea de Sud. Meciurile vor fi transmise la televiziunea norvegiană și daneză. ”Nu purtăm măști, nu trebuie să păstrăm distanța. Ne dezinfectăm mâinile, la noi este o altă situație, față de cea din Germania”, spunea antrenorul asistent al echipei HB Torshvan, Kevin Schindler. Insulele Feroe sunt o insulă autoguvernantă, cu o populație de 50.000 de locuitori.

Germania

Bundesliga și-a programat meciurile pe 16 mai, dar relansarea a avut o întâmplare neprevăzută – atacantul de la Hertha Berlin, Salomon Kalou, s-a filmat dând mâna cu coechipierii, iar Liga germană a și anunțat 10 teste de coronavirus, din 1724, ieșite pozitiv! Trebuie spus că nemții, mai precis cei de la Borussia Monchengladbach, au copiat modelul celor din Belarus, de a face oameni din carton și a-i plasa în diferite zone ale tribunelor, în locul spectatorilor, care nu au voie, încă să intre la meciuri.

Ghana

Asociația de Fotbal a declarat că sezonul va rămâne inactiv până la data de 30 iunie. ”Connsiliul Executiv a decis ca Asociația să monitorizeze situația și să o revizuiască la 30 iunie, 2020. Vom vedea ce va fi atunci”, se arată în comunicatul Consiliului.

Ungaria

Campionatul maghiar va începe pe 23 mai, cu două meciuri de cupă și o întâlnire de ligă. ”Toate partidele vor fi supuse unor condiții stricte, pentru a proteja sănătatea tuturor implicați, și se va juca fără spectatori”, au precizat oficialii Federației din țara vecină. Ungaria a raportat până acum 3178 de cazuri de infectare cu Covid-19 și 392 de decese.

Italia

Cele 20 de cluburi din Serie A au votat recent să încerce finalizarea sezonului cât mai repede. Vineri, însă, Sampdoria a anunțat patru cazuri de infectare cu coronavirus, unul pentru a doua oară. Fiorentina a spus și ea că are trei jucători pozitivi, iar Torino a recunoscut că are și ea un jucător infectat. Guvernul examinează orientările staff-ului medical al Federației, comunicările către echipe, obligațiunile și toate restricțiile ce trebuie impuse. Antrenamentele s-ar părea că pot începe din 18 mai, dar numai dacă protocolul medical este în regulă. Serie A ar putea reîncepe la jumătatea lunii iunie!

Portugalia

Echipele s-au întors la antrenamente în această săptămână, având în intenție să înceapă campionatul la sfârșitul lui mai sau chiar în prima săptămână a lui iunie.Jucătorii au fost supuși unor teste medicale, iar la pregătire au fost împărțiți în trei grupuri, pentru a respecta regulile de distanțare fizică

Africa de Sud

Grupările din Premier Soccer League Exco s-a întâlnit joi, pentru a discuta despre o eventuală revenire pe teren – dar numărul de infectări în creștere, cât și decesele, nu i-a ajutat deloc, pentru că nu s-a stabilit nicio dată de pornire.

Spania

Este una din țările cele mai afectate de COVID-19, care a început, însă, să mai relaxeze măsurile restrictive. Echipele din La Liga s-au întors la antrenamente în această săptămână, jucătorii fiind testați, înainte de a păși pe teren. În primă fază, fotbaliștii vor lucra individual, după care grupul va ajunge la șase și tot așa. Se vorbește că startul să se de la jumătatea lunii iunie. ”Întoarcerea fotbalului pe teren înseamnă normalitate și viața pe care o iubesc spaniolii și oamenii din întreaga lume”, a declarat președintele Ligii, Javier Tebas.

Elveția

Guvernul a aprobat startul la antrenamente chiar din 11 mai și meciuri din 8 iunie, însă Liga a spus că trebuie multe probleme soluționate, și financiare, și de sănătate. Fanii a cinci echipe, Servette, Sion, Xamax, Lausanne și Lugano, au trimis o scrisoare deschisă celor care au decis asta, spunând, printre altele: ”Jucând cu ușile închise arată că Liga pune afacerile pe primul plan. Colaborarea cu televiziunile și sponsorii primează, în ciuda faptului că sănătatea jucătorilor este pusă în pericol”, se arată în scrisoare.

Statele Unite ale Americii

Cele 26 de cluburi din Major League au disputat două etape, înainte ca pandemia să oblige întreaga lume la o pauză forțată. Totul este suspendat până la 8 iunie, dar patru echipe, printre care și Inter Miami, gruparea lui David Beckham, au primit autorizația să se întoarcă la antrenamente. Se pare că toate grupările din Major League se vor întoarce și ele la antrenamente

Lasă un răspuns