Primul heliport medical din România a fost inaugurat

Primul și singurul heliport modern din România a fost inaugurat, marți, la Spitalul Universitar din Capitală. Heliportul, folosit pentru aterizarea și decolarea elicopterelor medicale, se află pe acoperișul Spitalului Universitar de Urgență București, are lift și toate dotările necesare. 

Construcția este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București și reprezintă un nou punct de referință pentru sistemul de sănătate din România, scrie Libertatea.

Astfel, elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Pacienții vor fi transportați direct în Unitatea de Primiri Urgențe cu ajutorul unui lift și al unui culoar suprateran, ambele investiții fiind de asemenea susținute financiar în integralitate de operatorul de pariuri MaxBet.

„În acest amplu proiect pentru sistemul sanitar din România am avut un singur obiectiv major: să ușurăm munca celor mai buni medici din România și să oferim o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată în Centrul Universitar București, prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă. În acest proiect major au fost implicați cei mai buni specialiști, astfel încât acest heliport medical să devină un punct de referință pentru toate spitalele din România”, a declarat Ioana Bazavan, director operational al MaxBet.

Lasă un răspuns