Primul caz de COVID – 19 în Formula 1! Sergio Perez, testat pozitiv

Sergio Perez nu va participa la Marele Premiu al Marii Britanii. Mexicanul de la Racing Point este deja în izolare, după ce primul test fusese neconcludent. Al doilea a fost pozitiv, astfel că Sergio Perez nu va alega pe circuitul de la Silverstone. Locul său va fi luat de Nico Hulkenberg, chiar dacă inițial s-a speculat că cel care îi va lua locul lui Perez va fi Esteban Gutierrez sau Stoffel Vandoorne. Formula 1 a stabilit un protocol strict în ceea ce privește testatea. Înainte de a participa la o cursă se face o testare, apoi aceasta se reface din cinci în cinci zile.

„Perez a intrat în carantină conform protocolului și va continua procedurile stabilite de autorități pentru a retricționa acest incident astfel încât să nu existe vreun impact asupra cursei din acest weekend”, este comunicatul emis de Formula 1.

Cea mai veche cursă de Formula 1

Grand Prix-ul din Marea Britanie este a patra cursă din acest sezon. Este de asemenea și cea mai veche din calendarul competițional. Marele Premiu al Marii Britanii a avut loc prima dată în 1950. În acest moment există o singură competiție care a mai rămas în curcuit de atunci, cea din Italia.

Lewis Hamilton are cele mai multe victorii pe circuitul de la Silverstone. Șase victorii și șase plecări din pole-position. În clasamentul piloților care au câștigat cele mai multe titluri în Marea Britanie, mai sunt francezul Alain Prost și britanicul Jim Clark cu câte 5 victorii.

Lasă un răspuns