Primele măsuri urgente după decretarea stării de urgență. Ce se va întâmpla cu plata ratelor la bănci

Se iau primele măsuri urgente după decretarea stării de urgență. Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că a solicitat amânarea plăţii ratelor bancare, dar şi oprirea popririlor, atât la persoane fizice, cât şi juridice.

”Am vorbit vineri cu sistemul bancar şi asta a fost cerinţa mea, să găsească soluţii pentru amânarea a 2-3 luni de zile a ratelor. Bineînţeles, aici se va face în corelare cu regulamentul BNR, dar sunt optimist că această soluţie va fi adoptată. Nu ştiu detaliile, le vom vedea. Se va face un program flexibil care să fie evaluat şi care să poată fi revăzut. Sistemul bancar a răspuns pozitiv”, a mai spus Cîţu.

Măsuri urgente ce vizează plata ratelor la bănci

De asemenea, Cîţu spune că Ministerul Economiei face tot posibilul pentru a injecta lichiditate bancară pentru asigurarea plăţilor şi recomandă oamenilor să facă plăţi electronice.

”Vom face tot posibilul să injectăm lichiditate bancară ca să asigurăm plăţile. De asemenea, facem recomandare să se folosească sistemele electronice de plată, pentru că înţeleg că există o problemă la ATM-uri, se actualizează mai greu şi atunci va fi foarte bine ca lumea să folosească mai mult sistemele electronice de plată”, mai spune Ministrul de Finanţe.

Întrebat dacă această măsură va fi valabilă pentru toată lumea sau doar pentru românii aflați în carantină sau izolare la domiciliu, ministrul Florin Cîțu a spus: ”Nu știu detalii. Vom vedea. Eu sper ca de această măsură să beneficieze cât mai multe persoane pentru că nu știm cum va arăta situația în perioada următoare.

Sistemul bancar răspunde pozitiv

Probabil se va face un program flexibil care să poată să fie evaluat și apoi să poate să fie revăzut. Este bine că sistemul bancar răspunde pozitiv la ceea ce am cerut vineri pentru a sprijini cetățenii”.

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență începând de săptămâna viitoare, din cauza crizei de coronavirus. site news

Lasă un răspuns