Primăria Capitalei dă start programului de testare a cetățenilor: Nu dăm vouchere, nici bonuri

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că Primăria Capitalei va da startul programului de testare a cetățenilor. În primă fază vor fi testați 11.000 de cetățeni care se înscriu voluntar în proiectul ”Testăm pentru București”.

Primăria Capitalei dezminte zvonurile din ultimele zile

„Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta clinicilor de stat şi private testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar în proiectul „Testăm pentru Bucureşti”. Nu dăm vouchere, nici bonuri, cum neadevărat s-a scris în aceste zile. Nu facem altceva decât ceea ce se întâmplă în toată lumea, să testăm persoanele fără simptome, dar care pot fi contaminate şi să reprezinte vectori de transmitere. Doar aşa putem reporni activităţile şi economia.

În acelaşi timp, ASSMB și 5 spitale s-au pregătit să depună proiecte pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile – direcționate în contextul epidemiei Covid pentru a proteja sănătatea populației, prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2020 – Axa 4.

Citește și Scandal după ce Primăria Sectorului 2 a redeschis parcurile! Viceprimarul Capitalei: Îi rog pe cetăţeni să nu vină în parc

Pentru preşcolarii, elevii, părinţii şi profesorii din Municipiul Bucureşti, deoarece învăţământul se va desfăşura preponderent on-line din cauza pandemiei, am pregătit proiectul Bucureşti.citeşte.ro, prin care elevii vor beneficia de abonamente lunare pentru acces la lectura online, pe platforma bucureşti.citeşte.ro. Vor avea la dispoziţie o mie de titluri de carte, cu un total de 300 de mii de pagini în toate formatele electronice: ebook, audiobook, videobook, teste interactive”, a transmis Gabriela Firea. site news

Lasă un răspuns