Primar PSD-ist trimite noaptea mesaje agresive și incalificabile localnicilor care îl critică, spune că sunt prăpădiți și poponari

Primar PSD-ist trimite noaptea mesaje agresive și incalificabile localnicilor care îl critică, spune că sunt prăpădiți și poponari. În funcție din 2008, primarul PSD al comunei Vermeș (Caraș-Severin), Ion Iacob Damian, 54 de ani, le trimite noaptea, pe telefon, mesaje jignitoare localnicilor care-i contestă activitatea. În noiembrie 2017, a primit o condamnare penală definitivă de un an și trei luni, cu amânarea executării pedepsei și supraveghere doi ani, pentru instigare la furt de lemne din pădure. Cu toate acestea, a rămas primar până în prezent și se pregătește să candideze din nou.

Primar PSD-ist trimite noaptea mesaje agresive și incalificabile localnicilor care îl critică

Cu 1.520 de locuitori și 618 gospodării, localitatea a devenit în ultimii ani o scenă de luptă între edil și o parte dintre cetățeni, care-i reproșează politicianului multe “păcate”: slaba administrare a urbei, satisfacerea unor interese personale sau ale apropiaților, strategia tăcerii impuse pentru a rămâne în funcție și după o condamnare penală definitivă suferită la sfârșitul anului 2017.

Episodul cel mai nou al confruntărilor a pornit din mediul virtual, de pe o pagină de Facebook a comunității. Acolo, pe 22 ianuarie, Damian a scris un mesaj amplu cu “lucruri importante și de interes”, dar s-a trezit atacat inclusiv de două voci mai vehemente dintre vermeșeni: Cosmin Lațcu și Zorica Latici.

Primul i-a răspuns: “Vă răciți gura de pomană! Citiți și alte postări ale domnului Damian și o să înțelegeți imediat că nu dânsul scrie. Scrie un pesedist cu sechele rămase de la doamna Dăncilă”. Iar Latici completează tot sarcastic: “Mai e și analfabet! Verbul «a fi» scris de două ori greșit «a fii». Rușine!”. De aici mai departe, conflictul a escaladat între părți.

Pe 27 ianuarie, Latici a publicat pe același grup de Facebook o serie de mesaje agresive și incalificabile pe care primarul i le-ar fi trimis pe telefon, în jurul orei 3 dimineața: “Vrei să vb gramaticl. Spune te rog. Păpușo! Ce gramaticală ești. Noapte agitată! Te aștept pt ore. Te rog! ISTEAȚOOO. Și în 7 te aștept. Paaa”.

Femeia i-a răspuns pe același ton: “Păpușă îi spui lui maica sau la nevasta ta sau cui vrei TU!! Mie nu-ți permit în primul rând să te adresezi cu «TU», căci nu ne-am tras de șireturi! Faptul că eu sunt isteata, da, am văzut lumea, vorbesc și scriu vreo 5 limbi străine, când tu erai încă UTC-ist! Iar faptul că ești agramat ma deranjează pt că ocupi o poziție și traiești din taxele noastre! Așa că ai grijă că transmit mai departe la televiziune! PĂPUȘOIULE!”.

Limbaj grosolan din partea primarului cu serioase sincope gramaticale

Lucrurile au deviat și mai abrupt în corespondența cu Cosmin Lațcu. Acesta a pus la dispoziția ziarului mesajele provenite tot noaptea de la Damian: “Alooo. Ești un poponar. Uităte în oglinda. Și vb cu tine pe grup. Ești 0 pt mine. Lai făcut și pe tata tău 0. Esti un badaran. Eu scriu. Ce mai vrei. Esti un prapadit. Un 0 pt mine. Răspunde. Nu fii laș. Răspunde poponarule. Esti smecher pe grup. Esti 0 pt mine. Nu scrie nimeni pt mine. Esti un laș. Sunămă tu. Dacă esti intelectual, Eu sunt analfabet. Cum spui TUUUU POPONARULE”.

Citește și Scandal cât casa între un primar PSD și un consilier local, este acuzat că îi plac bărbații și că i-a făcut avansuri sexuale

„Era un sărman tehnician veterinar, venea săptămânal să împrumute bani de la mama și de la tata, iar acum își face vilă și, de la o Dacie 1310, cu care circula la început, a ajuns la două mașini, un VW Passat și un Audi, parcă”, a declarat Cosmin Lațcu despre primar. site news

Lasă un răspuns