Prima țară europeană care impune restricții majore, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19

Prima țară europeană care impune restricții majore, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Toate adunările cu peste 5.000 de persoane în spaţii închise şi anumite evenimente în aer liber, precum semimaratonul de la Paris ce trebuia să aibă loc duminică, sunt anulate în Franţa. Decizia Guvernului francez se numără printre măsurile luate din cauza intensificării epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Prima țară europeană care impune restricții majore, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19

În consecinţă, a fost anulată şi ultima zi, duminică, a Salonului agriculturii de la Paris, a declarat ministrul Sănătăţii Olivier Véran, pentru agenţia AFP, citată de Agerpres.

Oficialul francez a precizat că 16 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost diagnosticate în ţară începând de vineri seara, ajungând la 73 în total de la sfârşitul lunii ianuarie.

Aceasta ”reprezintă în total 59 de pacienţi spitalizaţi”, ”12 vindecaţi” şi doi decedaţi (un profesor francez de 60 de ani al cărui deces a fost anunţat miercuri şi un turist chinez în vârstă de 80 de ani).

3000 de persoane au murit în întreaga lume

Până acum, aproape 3.000 de persoane au murit în întreaga lume, iar peste 86.000 au fost infectate. Italia rămâne în continuare focarul Europei, având aproape 900 de cazuri de infectare, dintre care 400 fără simptome.

Citește și Italia, a treia cea mai afectată ţară din lume de coronavirus, bilanț ce dă fiori. Epidemia a explodat inexplicabil

China continentală a semnalat sâmbătă 573 de noi cazuri de infectare, bilanţ mai mare decât cei din ziua precedentă – 427. Numărul deceselor a fost 35 faţă de 47 în ziua precedent. În total, în China continentală au murit 2.870 de persoane. În Coreea de Sud, autorităţile sanitare au anunţat, duminică, că s-au înregistrat 376 noi cazuri de infectare, totalul ajungând la 3.526. Au murit 17 persoane până acum. Bisericile au fost închise şi multe au recurs la varianta online pentru slujbe. site news

Lasă un răspuns