FOTO Getty Images

Prima țară din lume care a ÎNVINS coronavirusul! Nu mai există niciun bolnav infectat cu virusul COVID-19

Prima țară din lume care a ÎNVINS coronavirusul! Adjunctul premierului vietnamez Vu Duc Dam a anunţat, marţi, că a câştigat prima rundă a luptei cu coronavirusul, dar că Vietnamul, una dintre primele ţări în afară de China care a implementat măsuri drastice de carantină, va continua să ducă bătălia pentru limitarea epidemiei.

Prima țară din lume care a ÎNVINS coronavirusul!

Vu Duc Dam a spus că Vietnamul a gestionat bine până acum epidemia, dat fiind că toţi cei 16 oameni infectaţi s-au recuperat complet şi de două săptămâni n-au mai fost raportate alte cazuri. Însă bătălia va continua, având în vedere situaţia din Italia, Coreea de Sud şi Japonia, unde cazurile devin tot mai numeroase.

Bărbatul de 50 de ani care a luat virusul de la fiica sa, unul dintre muncitorii trimişi la Wuhan pentru training, care a revenit în Vietnam în 17 ianuarie şi a intrat în carantină o săptămână mai târziu, s-a vindecat. Alţi membri ai familiei care au contractat, de asemenea, virusul s-au însănătoşit.

Citește și Medicament împotriva malariei, eficient în lupta cu coronavirusul

Vietnamul a transmis că, în ultimele 13 zile, nu au mai apărut noi cazuri, iar cei care au fost expuşi sunt în continuare monitorizaţi.

Măsuri prompte de eradicare a COVID-19

În Vietnam a izbucnit un focar în localitatea Vinh Phuc, unde 11 oameni au contractat virusul. De asemenea, în oraşele Da Nang şi Ho Chi Minh s-au luat măsuri prompte de plasare în carantină a celor sosiţi din oraşul sud-coreean Daegu, unde sute de oameni au fost infectaţi.

În ţară au tot venit cetăţeni din China, Coreea de Sud şi alte ţări afectate de epidemie, dar Vietnamul a reuşit să controleze cu succes răspândirea virusului. site news

Lasă un răspuns