Prețurile măștilor și ale dezinfectanților au devenit uriașe. Anchetă penală deschisă pentru ” speculă”

Prețurile măștilor și ale dezinfectanților au crescut foarte mult în Italia. Procurorii italieni au deschis o anchetă penală pentru fapte de ”speculă” după ce prețurile măștilor sanitare și ale dezinfectanților au explodat în Italia, pe fondul cererii uriașe determinate de epidemia de coronavirus, transmite publicația Corriere della Sera.

Un pachet de 50 de măști sanitare care în mod normal costa 8 euro se vinde acum pe Ebay Italia cu 69 de euro, potrivit ziarului Corriere. Măştile din hârtie au ajuns la un preţ exorbitant în Milano

Citește și: Deputat PNL s-a băgat singur  în carantină, dupa ce a revenit din Italia

Investigația in rem (care verifică deocamdată faptele) a fost deschisă de procurorii din Milano, unul dintre orașele lovite dur de epidemie.

Ce suspiciuni au procurorii

Procurorii bănuiesc că mai mulți distribuitori de asemenea materiale au făcut stocuri uriașe, golind practic piața, iar apoi au pus în vânzare produsele la prețuri exorbitante pe internet. Iar mulți italieni plătesc din cauza panicii instalate în partea de nord a țării.

Faptele suspectate sunt pedepsite cu închisoare de la șase luni la trei ani și amenzi de până la 25.000 de euro, potrivit Codului Penal din Italia. Magistraţii au deschis o anchetă care a fost încredinţată procurorilor adjuncţi Tiziana Siciliano şi Eugenio Fusco care suspectează, pentru moment, “speculă”, infracţiune care prevede închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi amendă de la 516 la 25.822 de euro.

În Italia, ultimele informații arată că șapte persoane au murit din cauza virusului Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229.

Un fenomen similar se întâlnește și în România, cu creșteri de 100% a prețului la măștile sanitare pe anumite site-uri de comerț. site news

Lasă un răspuns