www.pexels.com

Prețul unei camere de hotel pe litoral, după pandemie

Tot mai mulți români au început să gândească ori chiar să planifice vacanțe. În contabilitatea hotelurilor a apărut o nouă rubrică, cea destinată cumpărării de termometre, panouri de plastic și dezinfectanți. Totul pare pregătit, gata să pornească imediat ce guvernul spune că se poate.

Pandemia a schimbat planurile de vacanță în toată lumea. Și în România, mulți au renunțat la orice intenție de a ieși în această vară peste hotare.

Ciprian Enea, consultant în turism: „Probabil că lunile iunie, iulie, probabil și o parte din luna august, sunt luni în care turiștii români vor fi foarte ispitiți să își petreacă o vacanță în România, să nu urce în autocar, să nu urce în avion, să se întoarcă foarte rapid în cazul în care din nefericire, într-o destinație sau altă vor fi raportate creșteri de coronavirus”.

Pe litoral, hotelierii sunt nerăbdători să primească turiști

Anca Nedea, director al Organizației Patronale Mamaia-Constanța: „Cameristele vor lucra cu mănuși și cu masca de protecție, detergenți avizați. Pentru recepție trasăm linii de distanțare socială, facem check-în online că să nu se mai aștepte la recepție.

Vom începe întâi cu terasele, cu toate mesele la distanță, cu distanțarea socială, cu tacâmuri și veselă de unică folosință.

Pe un întreg sezon vorbim de sume de peste 50-60 de mii de euro băgate în aceste măsuri de protecție.

Mai important este să fie în siguranță turiștii, să plece mulțumiți cu o experiență de vară”.

Ghizii vor însoți în această vară grupuri de cel mult 20 de persoane. După 15 iunie, și cu precauțiile obligatorii.

George Vasiliu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor de Turism de România FNGTR: „În primul rând, măsurile clasice: masca, spălatul pe mâini, distanță de 1,5 m între persoane. Apoi ghidul va avea responsabilitatea înainte de a intră cu grupul la check în la hotel să verifice dacă se păstrează măsurile respective la intrare și pe parcurs până când se face cazarea turistului”. 

Bulgaria, Grecia și Serbia vor să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantină de 14 zile pentru cetățenii celor 3 țări de la 1 iunie.

Lucian Bădîrcea, director al unei agenții de turism: „Așteptăm să se hotărască și guvernanții noștri să aplicăm la acest protocol de a nu mai intra în carantină turiștii care călătoresc în cele 4 țări. S-a observat o reducere a prețurilor față de anul trecut. În special în România, un hotel de 3 stele în iulie, în Mamaia, cu mic dejun, pleacă de la undeva 100 de euro pe camera de 2 persoane”.

La mare, în România, umbrelele vor fi amplasate la cel puțin un metru și jumătate între ele. Șezlongurile vor fi grupate cel mult câte 4, pentru membrii aceleiași familii. site news

Lasă un răspuns