Președintele Iohannis invită liderii partidelor politice la discuții pe tema alegerilor anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis va programa în următoarele zile consultări cu partidele pe tema anticipatelor, afirmând că nu va purta discu ţii formale pe această temă. Președintele Iohannis a declarat că va discuta despre acest subiect cu liderii partidelor politice, dar nu va face consultări la Cotroceni. ”Nu. N-o să fac consultări formale pe această temă, dar voi avea discuţii cu liderii politici, dar acelea vor fi discuţii informale, discuţii de lucru, şi nu consultări în sensul foarte formal al cuvântului”.Întrebat dacă va discuta cu liderii politici pe tema asigurării unei majorități parlamentare sau pe tema alegerilor anticipate, Iohannis a declarat : 

”Ieri şi alaltăieri m-am întâlnit cu şefii de stat şi guverne, dar voi planifica pentru zilele următoare şi întâlnirile cu politicienii noştri”

”Vă reamintesc că am fost primul care am spus că îmi doresc alegeri anticipate. Am spus-o şi înainte de campanie, şi în campanie, şi după campanie. Şi o mai spun acum o dată. Eu îmi doresc alegeri anticipate şi discuţiile pe care le voi avea cu liderii politici ţintesc şi acest obiectiv”,  a subliniat Iohannis.

Lasă un răspuns